Makam aracı gelin arabası oldu, down sendromlu Hülya muradına erdi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ikamet eden down sendromlu 22 yaşındaki Hülya Er’in gelin olma isteği üzerine harekete geçen Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, makam aracını düğün arabasına çevirerek, Hülya’nın isteğini yerine getirdi. Temsili düğünde Başkan Uzundemir ile dans ettiği görülen Hülya, hayaline kavuşmanın sevincini yaşadı.  

YAŞAM 17.09.2022, 16:21 17.09.2022, 16:29
Makam aracı gelin arabası oldu, down sendromlu Hülya muradına erdi

En büyük hayalinin gelinlik giymek olduğunu söyleyen ve Ortaca Terzialiler Mahallesi’nde ikamet eden down sendromlu 22 yaşındaki Hülya Er’in isteği, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’e iletildi. 

Belediye Başkanı Uzundemir, Hülya’nın isteğini kırmadı

Başkan Uzundemir’in talimatı sonrasında hazırlıklar başlarken, temsili düğün için bütün detaylar düşünüldü. Başkanın makam aracı hazırlanarak düğün arabası yapıldı. Kuaförde makyajı ve saçları yapılan, gelinlik giyen Hülya, düğün arabasına bindikten sonra evine götürüldü, kuşağı bağlandı. Gelin alma töreninde evlerinin önünde davul zurna eşliğinde dans edildi.

“Makam aracı ile düğün salonuna geldi” 

Makam aracı ile Bahçelievler Düğün Salonu’na gelen Hülya Er, salona başkan Alim Uzundemir ile girdi. Başkanla dans eden Hülya’ya ayrıca kına da yakıldı. Pasta merasiminden sonra takı töreni yapılırken, beyaz gelinliği giyerek hayalini gerçeğe dönüştüren Hülya, doyasıya mutluluğunu yaşadı. Gece sonunda hatıra fotoğrafı çekimi ile düğün son buldu. 

“Duyarsız kalmadık”

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, "Sosyal belediyecilik düşüncesiyle bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Hülya kardeşimizin ailesi bize başvurarak, kızının gelin olma isteğini ilettiler. Biz de duyarsız kalmadık buna ve tüm ekibimle beraber, ona bir düğün merasimi hazırladık. Tüm belediye çalışanlarım, arkadaşlarımla birlikte, düğün yerindeydik. Güzel bir gece oldu. Bu düğünde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara kişilere saygılarımı iletiyorum. Hülya kardeşimizin mutluluğuna tanıklık etmek bizi de mutlu etti" sözlerini kullandı. 

Hülya’nın bu özel gününe, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç, Milliyetçi Hareket Partisi Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Keskin, AK Parti Ortaca Kadın Kolları Başkanı Emel Atabey, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum amirleri, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Personeli ve gelinin akrabaları katıldı. 

Yorumlar (0)