Mahalleli deprem sandı, gerçek şaşkına çevirdi 

Bodrum’da akşam saatlerinde yaşanan olayda büyük bir gürültü ve sarsıntıyla evlerinden fırlayan Yokuşbaşı mahallesi sakinleri, dışarıda ne olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Mahalleden geçen derenin 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, büyük bir gürültüyle yıkılmıştı. 2 ev tedbir amacıyla tahliye edilirken bir bahçenin zemininde ise yarık oluştuğu görüldü. 

YAŞAM 14.01.2022, 10:56 16.01.2022, 10:07
Mahalleli deprem sandı, gerçek şaşkına çevirdi 

Muğla’nın Bodrum ilçesinin Yokuşbaşı mahallesi sakinleri dün akşam kopan gürültü ve sarsıntıyla evlerinden fırladılar. Deprem olduğunu düşünerek evlerini terk ettiklerini söyleyen vatandaşlar, dışarıda ne olduğunu anlayınca hem rahat bir nefes aldı hem de şaşkına döndü. 



Mahalleden geçen derenin 10 metre kadar yüksekliğinde bulunan istinat duvarı, bu hafta başındaki sağanak yağışla ıslanan zemine daha fazla tutunamayarak çökmüştü. Dere yatağının içerisine büyük bir gürültüyle yıkılan duvar, mahallelide paniğe sebep oldu. Olay üzerine belediye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, duvarın eski yerinin çevresini şeritle kapattı. 



2 ev tahliye edildi 

Dere kenarında bulunan 2 evde yaşayan aileler, güvenlik önlemleri amacıyla tahliye edildi. Duvarın yıkılmasıyla birlikte bir evin zemininde yarık oluştuğu görüldü. Tahliye edilen evlerden birinde yaşayan Nagihan Kaçar, deprem olduğunu zannettiğini ancak dışarı çıktığında duvarın olmadığını gördüğünü belirtti. 25 senedir aynı evde yaşadığını aktaran Kaçar, duvarın 2 sene önce belediye tarafından yaptırıldığını ifade etti. 



Yorumlar (0)