Lösemiyi yenen 12 yaşındaki çocuğun yeni hedefi Türkiye şampiyonluğu

Antalya’da lösemiye yakalanan 12 yaşındaki Ahmet Enes Özkul, 2 senelik hastalık sürecinin ardından boksa geri döndü. Ahmet Enes, gelecek sene düzenlenen şampiyonaya ismini altın harflerle yazdırmak istiyor. 

YAŞAM 05.11.2021, 14:12 06.11.2021, 09:39
Lösemiyi yenen 12 yaşındaki çocuğun yeni hedefi Türkiye şampiyonluğu

Antalya’da yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Enes Özkul’un 2 sene önce boks yaparken yaşadığı güç kaybı, antrenörü tarafından fark edildi. Bunun üzerine ailesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Ahmet Enes’e lösemi teşhisi konuldu. 

Pek çok ünlüden destek mesajı aldı 

Teşhisin ardından özel bir hastanede tedaviye başlayan Ahmet Enes, hastalığı yenmek için 2 sene boyunca mücadele etti. Bu süreçte pek çok ünlü isimden destek mesajları aldığını belirten sporcu, uzun zaman boyunca sporla uğraştığı için kemoterapiyi de kolayca atlattığını dile getiriyor. 



“Lösemiyi yendim şimdi sırada şampiyonluk var” 

2 senelik zorlu tedavi süreci geçiren Ahmet Enes, ailesiyle oldukça zor zamanlar atlattığını ve iyileşemeyeceğini düşünürken yeniden boksa başladığını ifade ediyor. “Lösemiyi yendim şimdi sırada şampiyonluk var.” ifadelerini kullanan Ahmet Enes’e en büyük desteğini veren baba Halil İbrahim Özkul, şunları aktarıyor: “Oğlum, 2017 senesinde boksa başladı. Oldukça güçlü olması sebebiyle milli takıma gireceğini düşünüyorduk. Fakat antrenörümüz Ferudun Şah, oğlumun performansında düşüş olduğunu belirterek hastaneye götürmemizi önerdi. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda oğlumun lösemi ALL B tipi hastalığına yakalandığını öğrendik.” 

“Dünyamız başımıza yıkıldı” 

Baba Özkul: “Oğlumun hastalığını öğrendiğimizde dünyamız başımıza yıkıldı. 2 sene boyunca tedavi sürecinden geçtik. Bu sürede sürekli trombosit ve kan alındı. Spor hayatı boyunca kazandığı güç ile hastalığı atlatması oldukça kolay oldu. 2 sene sonunda oğlum, Türkiye şampiyonasına hazırlanmak üzere boksa döndü. Temmuz 2022’de yapılacak olan şampiyona için oğlum çok sıkı şekilde hazırlanıyor. Bu hastalık bir şeylerin başlangıcı olabilir ama hiçbir şeyin sonu değil.” 



“LÖSEV sürekli yanımızda oldu” 

Baba Özkul: “Hastalık döneminde oğlumun kaşları ve saçları döküldü. Çok halsiz hissettiği günler geçirdi. Bu süreç boyunca LÖSEV, sürekli yanımızdaydı. Ben de buradan halkımıza seslenmek istiyorum: Lütfen LÖSEV’e kan ve trombosit bağışında bulunun.” 

“Onu görünce gözlerimiz doldu” 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli boks antrenörü Ferudun Şah, Ahmet Enes hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ahmet Enes, gelecek vadeden bir sporcu. Boksa başladığında onunla Türkiye şampiyonluğu hedefi belirledik. 2 senelik tedavinin ardından babası bizi aradı ve Ahmet Enes’in antrenmanlara başlamak istediğini belirtti. İnanın çok mutlu olduk. Ahmet Enes, 2 sene sonra şu kapıdan girdiğinde hepimizin gözleri doldu. Onu alkışlayarak tekrar aramıza aldık. Öğrencimizin bu hastalığı atlatmasında sporun büyük etkisi oldu. Şimdi bir hedefimiz var: 2022’deki Türkiye Şampiyonası.” 

Yorumlar (0)