Liseli kız azmettirdi, erkekler öldürüyordu!

Liseli cani bir kızın azmettirmesiyle hem saf hem cani 4 erkek öğrenci, bir erkek öğrenciyi sıkıştırarak öldürmeye çalışmışlardı. Liselilerin öldüresiye dayağına karşı 4,5 yıla kadar hapis isteniyor.

YAŞAM 10.12.2019, 11:19

İzmir ilinin Konak ilçesinde okul çıkışı, 4 lise öğrencisi sokakta sıkıştırdıkları aynı okuldaki erkek öğrenci K.O.Ö.’yü kemer, yumruk ve tekmelerle öldüresiye darp ettiği anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, 4 liseli cani öğrenci hakkında, yaralama suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede; 4 şüpheliyi, K.O.Ö. ile daha önce sorun yaşadığı sınıf arkadaşı Z.İ. isimli kız öğrencinin azmettirdiğinin altı çizildi.

İzmir ilinin Konak ilçesindeki Nevvar Salih Lisesi 9. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki K.O.Ö, 25 Şubat 2019 tarihinde okul çıkışı, Alsancak semti Meksika Sokak’ta ilerlerken aynı okuldan 4 erkek öğrencinin saldırısına uğradı. Yumruk, tekme ve kemerlerle darp edilen öğrenci kötü yaralanırken olay esnasında gencin çok sayıda dişi de kırıldı. Lise öğrencilerinin dehşet veren görüntüsü ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olay sonrası K.O.Ö. ve ailesi, cani ruhlu 4 liseli erkek öğrenciden şikayetçi oldu. Saldırganlar 16 yaşındaki M.D., 17 yaşındaki U.T. ve 16 yaşındaki Ö.B. gözaltı sonrası ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Savcılık iddianame hazırladı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede olay şöyle hatırlatıldı:

Mağdur K.O.Ö., aynı sınıfta olduğu Z.İ. isimli kız öğrenci ile daha önce bir sorun yaşadı.

Olay günü K.O.Ö. yanındaki arkadaşı Y.K. ile okuldan çıkıp yürürken, Z.İ.’nin erkek arkadaşı U.T. tarafından katip edildi. U.T'nin yanında ise U.T.’nin arkadaşları M.D. ve Ö.B. vardı.

Takip sonrası U.T, M.D. ve Ö.B. bir anda K.O.Ö'ye saldırıp tekme, tokat, yumruk ve kemerle yaraladı.

Saldırganların K.O.Ö.’nün yüzüne yumrukla, sırtına kemerle vurdukları, K.O.Ö. yere düşünce, yüzüne de tekme ile vurduklarını belirten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur K.O.Ö.’nün basit tıbbi müdahale ile giderilemez ve dişlerini kıracak şekilde saldırgan öğrenciler tarafından yaralandığı ve olayı ise Z.İ.’nin azmettirmediğini iddianameye geçti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, azmettirici Z.İ. ile saldırganlar U.T., M.D. ve Ö.B. hakkında yaralama suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yorumlar (0)