Lise öğrencileri, ağaca asılı halde bulundu

Karabük’te lisede okuyan 10’uncu sınıf öğrencisi iki arkadaş, okula gitmek üzere sabah evlerinden çıktı ancak okula gitmedi. Çocukların sınıf arkadaşlarına konum ve mesaj attıkları, “Bunu aileme ilet.” yazdıkları belirlendi. Konuma giden arkadaşları, gençlerin intihar etmiş bedenleriyle karşılaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YAŞAM 18.03.2022, 11:48
Lise öğrencileri, ağaca asılı halde bulundu

Karabük’teki 75’inci Yıl Anadolu Lisesi 10’uncu sınıfta okuyan 15 yaşlarındaki Ömer Yusuf U. Ve Oğuzhan U., sabah okula gitmek üzere evden çıktı. Ancak okula gitmeyen çocuklar, sınıf arkadaşlarına mesaj attı. Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Çamlık Tabiat Orman Parkı’na giden çocuklar, burada tepelik bir alana çıkarak arkadaşlarına konum gönderdi ve “Bunu aileme ilet.” şeklinde mesaj attı.





İntihar eden gencin arkadaşına gönderdiği son mesajlar

Konuma gidenler hayatlarının şokunu yaşadı

Gün içinde arkadaşlarından konum alamayan sınıftakiler, okul çıkışında mesaj atılan konuma gittiler. Ormanlık alana ulaşan çocukların arkadaşları, hayatlarının şokunu yaşadı. Çocuklar, kendilerini ağaca asarak intihar etmiş ve birinin kendisini astığı ağaç dalı da kırılarak cansız bedenini yere düşürmüştü. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağırıldı. Olay yerine giden polis ekipleri, gençlerden birini ağaçta asılı halde; diğerini de boynunda iple yere düşmüş halde buldu. 



Polis, yalnızca intihar üstünde duruyor

Polis ekipleri, 15 yaşındaki öğrencilerin ölümü hakkında intihar şüphesi üzerinde duruyor. Ancak intihara neyin sebep olduğu ise henüz bilinmiyor. Ekipler, çocukların telefonlarını incelemeye alırken olayla ilgili gerçekleştirilen soruşturmanın ardından gerçeğin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. 



“Telefonlarımızdaki notlara bakın”

Gençlerin ağaca asılı halde bulundukları tepenin 50 metre kadar aşağısında sırt çantaları bulundu. Bir ağacın dibinde ise kağıda yazılmış halde not ele geçirildi. Kağıdın üzerinde “Telefonlarımızdaki notlara bakın.” yazıyordu. Olay mahalline gelen Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve Karabük Valisi Fuat Gürel, polis ekiplerinden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Çocukların cansız bedeni, otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Yorumlar (0)