Li Vınliang'ın bir çocuğu daha oldu

Çin’de yeni tip koronavirüsü (Covid-19) ilk duyuran ve Çin'den gördüğü baskı ve eleştirilere rağmen son nefesine kadar koronavirüs ile savaşan doktor Li Wenliang’ın bir oğlu daha oldu.

YAŞAM 12.06.2020, 18:07 12.06.2020, 18:30
Li Vınliang'ın bir çocuğu daha oldu

Yeni tip koronavirüsü "gizemli virüs" tanımında bulunarak ilk duyuran ve hastaları için mücadele ederken hayatını kaybeden doktor Li Wenliang'ın eşi Fu Şüecie doğum yaptı.

koronavirüsü ilk bulan Çinli doktor Li Wenliang

Doktor Li Wenliang’ın eşi Fu Şüecie, doğum yaptığı ve bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

koronavirüsü ilk bulan Çinli doktor Li Wenliang

Sağlıklı bir erkek çocuğu doğuran Fu Şüecie, sosyal medya paylaşımında kocası doktor Li Wenliang’a seslenerek, "Cennetten görebiliyor musun?" diye sordu.

koronavirüsü ilk bulan Çinli doktor Li Wenliang

Kocasının kendisine verdiği en son hediyenin bugün dünyaya geldiğini söyleyen Fu Şüecie, çocuklarını çok seveceğini ve onlara çok iyi bakacağını belirtti.

koronavirüsü ilk bulan Çinli doktor Li Wenliang

Yeni doğan oğlu ile iki erkek çocuk sahibi olan Fu Şüecie’nin bu paylaşımı çok kısa zamanda binlerce yorum ve beğeni topladı.

koronavirüsü ilk bulan Çinli doktor Li Wenliang

Koronavirüsü ilk duyuran doktor Li Wenliang (Li Vınliang)

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında koronavirüsü ilk fark eden, "gizemli virüs" diyerek Covid-19 hakkında ilk uyarıyı yapan ve meslektaşlarını koruyucu elbise giymeleri konusunda uyaran doktor Li Wenliang, aynı ay içinde polis tarafından uyarılmış, doktor Li Wenliang da dâhil 8 doktor baskı görmüştü.

Çin hükümetinin baskı kurduğu doktor Li Wenliang, hastalanmasına rağmen son nefesine kadar bu virüsle mücadele etmiş ve hastalarına çare aramıştı. Doktor Li Wenliang 6 Şubat 2020'de hayatını kaybetmiş, ölümü tüm dünyada üzüntüyle karşılanırken Çin hükümeti de doktor Li Wenliang'ın ailesinden özür dilemişti. Çin hükümeti gelen tepkiler üzerine son olarak doktor Li Wenliang'ı "kahraman" ilan etmişti.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey Eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülmüş, hastalığı ilk fark eden ise Vuhan Merkez Hastanesi'nde göz doktoru olarak görev yapan doktor Li Wenliang olmuştu.

Doktor Li Wenliang virüsü araştırdıkça SARS benzeri bir virüs olduğunu bulmuş ancak eski koronavirüsün mutasyona uğramış hâli olduğunu çözmeye ömrü yetmemişti.

Yorumlar (0)