Leylekler yuva yaptı, restorasyon sonbahara kaldı

Bursa'ya bağlı Yenişehir ilçesindeki tarihi saat kulesini yuva edinen leylek çift, bu ilkbahar da aynı yere yuva yaptı. Leyleklerin geçtiğimiz sene de aynı yere yuva yapmaları ve kuluçka sürecinde olmaları sebebiyle restorasyon işlemleri sonbahar mevsimine ertelenen saat kulesi, bu sene de aynı çifte ev sahipliği yapıyor.

YAŞAM 05.04.2022, 20:36 06.04.2022, 11:13
Leylekler yuva yaptı, restorasyon sonbahara kaldı

Yenişehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, leyleklerin geçtiğimiz sene de aynı yere yuva yapmaları ve kuluçka sürecinde olmaları sebebiyle restorasyon işlemleri sonbahar mevsimine ertelenen saat kulesi, bu sene de aynı çifte ev sahipliği yapıyor.

'Şungarlar' adı verildi

Söz konusu açıklamada değerlendirmeleri alınan Başkan Davut Aydın, leylek ailesine 'Şungarlar' adını verdiklerini dile getirdi.

Bu adın kaynağını açıklayan Aydın, "Şungar kuşu, Kayı Boyu'nun ongunudur. Şungar, doğana benzer bir yırtıcı kuştur. Bu isimden ilham alarak leylek çiftimizi bu şekilde anma yönünde karar verdik." dedi.

"Müthiş bir iş birliği söz konusu"

Aydın, geçtiğimiz sene leylek çiftin 4 yavrusunun dünyaya geldiğini belirtti.

İlçe için leyleklerin önemine işaret eden Aydın, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bu hayvanların 30 sene ömrü var ve genellikle tek eşle yaşamayı tercih ediyorlar. Ekolojik sistemde aldıkları rolleri, ilçedeki çiftçilerimiz için çok önemli. Leylekler, kemirgen, sürüngen ve böcekleri tüketerek, ekili tarım arazilerini de bir manada koruyor. Hele bu günlerde tarım arazilerinde leylekler ile çiftçilerimiz arasındaki iş birliğini muhakkak görmelisiniz. Çiftçilerimiz traktörlerle tarlalarını sürerken, arkalarından gelen leyleklerimiz de zararlıları tek tek topluyor. Çiftçimize bu güzel anlayış ve dayanışmadan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Tek isteğim, tarlalarında plastik atık bulundurmamaları. Araç sürücülerinin de leylekler hususunda duyarlı olmalarını bekliyoruz." 

Yorumlar (0)