Leylekler baharı selamlayacakken, Muş’ta karla karşılaştılar!

Muş’ta baharın habercisi olarak nitelendirilen leylekler, kente erken giriş yaptı. Kar yağışı ve beyaz örtü altındaki arazilerle karşılaşan leylekler, yuvalarında konaklamak için hazırlıklarını yaptı.

YAŞAM 10.03.2021, 12:19 10.03.2021, 18:02
Leylekler baharı selamlayacakken, Muş’ta karla karşılaştılar!

Baharın habercisi olan nitelendirilen ve saklandıkları yuvalardan çıkan leylekler, Muş ilinin merkezine bağlı Muratgören ile Hasköy ilçesinin Aşağıüçdam ve Alazlı köylerine gelmeye başladı. Köylerde baharlık yuvalarında konaklamaya başlayan leylekler, kar yağışı ve beyaz örtü altındaki arazilerle karşılaştı.

Köy sakinlerinden leyleklere yemek desteği

Yöre halkına göre bu sene erken gelen leylekler, yiyecek bulmakta zorlanmaya başladı. Karla kaplı bölgelere gelerek halkı da şaşırtan leyleklere, köylüler yemek konusunda destek oluyor. Köy sakinleri, leylekleri erkenden görmekten çok mutlu oldular.

Baharın müjdecisi leylekler

Muş köylerinin simgesi haline gelen leylekler, sonbaharda sıcak bölgelere gidiyor. Yazın tekrar Muş’taki köylere giden leylekler, erken geldikleri için karla karşılaştılar. Leylekler köylüler tarafından beslenirken, köylüler için de baharın müjdecisi oluyorlar.



Köy halkı ayrıca, leyleklerin ev ve elektrik direklerinin üzerinde yaptıkları yuvaları de koruyorlar.

Yorumlar (0)