Leyla ile Mecnun'un 'Hırsız Yavuz'u gerçek oldu

İstanbul’da kucağındaki çalıntı televizyon ile denetim noktasını geçmeye çalışan hırsız, polislerin dikkati sonucu yakalandı.

YAŞAM 26.04.2021, 10:58 27.04.2021, 10:49
Leyla ile Mecnun'un 'Hırsız Yavuz'u gerçek oldu

Korona virüs tedbirleri çerçevesinde geniş çaplı bir denetim gerçekleştiren Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında ilginç bir hırsızlık olayını ortaya çıkardı.

Geniş kapsamlı denetimler yapıldı

Koronavirüs salgınına karşı mücadelede alınan tedbirlere ilişkin ülke genelinde geniş kapsamlı denetimler yapılırken Beyoğlu polisi de İlçede denetimlerini yoğunlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 vilayete gönderdiği ‘dinamik denetim faaliyetleri’ genelgesi kapsamında denetimlerini sıkılaştıran Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği görevlileri, ilçe yoğun bir denetim gerçekleştirdi. Cadde ve sokaklarda önlem alan ekipler, sokağa çıkan vatandaşları sık sık uyarmak durumunda kaldı. Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamalarının da yer aldığı denetimlerde tedbirlere uymayanlara idari para cezaları uygulandı. Beyoğlu’ndaki denetimlerde kasksız ve ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne ceza kesilirken motosiklet ise trafikten men edildi.

“Tamirden getiriyorum” dedi ama inandıramadı

İstanbul’un Beyoğlu İlçesinde oluşturulan denetim noktalarında GBT sorgulaması yapan polis ekipleri, kucağında televizyon taşıyan yabancı uyruklu bir şahısı durdurdu.

Polisin, televizyonu nereden aldığı şeklindeki soruya, “tamirden getiriyorum” diyen şahısın bu sözleri polisi ikna etmeye yetmedi. Televizyona ait belgelerin sorulmasına da kanıt gösteremeyen şahıs daha sonra da televizyonu cadde üzerinde bulunan bir iş yerinden aldığı yalanını ortaya attı. Belirtilen adrese ulaşan polisler, iş yerinin de ruhsatsız olduğunu anladı. İş yeri sahibine ve çalıntı televizyonla güpegündüz cadde ortasında yürüyen yabancı uyruklu şâhısa cezai işlem uygulandı. Yaşanan o ilginç anlar ise başından sonuna kadar kameralara yansıdı.

Yaşanan olay Türk televizyon tarihinin efsane dizilerinden Leyla ile Mecnun'daki 'hırsız Yavuz' karakterini akıllara getirdi.

Yorumlar (0)