Lavanta Tarla Günleri'nde son gün

Edirne Lavanta Tarla Günleri'nde mor tarlalarda fotoğraf çektiren yerli ve yabancı turistler, parfüm atölyesine geçerek lavanta yağıyla parfüm ürettiler.

YAŞAM 16.06.2019, 10:48
Lavanta Tarla Günleri'nde son gün

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Edirne Valiliği himayesinde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Edirne Turizm Tanıtım Derneği organizasyonunda hafta başından bu yana sürdürülen Edirne Lavanta Tarla Günleri'nin bugün son günü. Edirne Lavanta Tarla Günlerinin son gününde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Mor renkli tarlalarda fotoğraf çektiren, dans eden, halay çeken yerli ve yabancı turistler daha sonra organizasyondaki gastronomi ve koku atölyelerine katılıyor.

Ürünlerini dünyanın pek çok ülkesine ihraç eden Edirne'de üretim yapan kozmetik firması Pereja'nın atölyesinde ziyaretçiler, lavantanın yağından parfüm yapmayı öğreniyorlar.

Düğün salonundan önce lavanta tarlasına gidiyorlar

Bu arada mor lavanta tarlalarında fotoğraf çektiren ziyaretçiler arasında en ilgi çekenleri şüphesiz gelin ve damatlar oluyor.

Nikah salonundan önce lavanta tarlalarına gelen gelin ve damatlar, hayatlarının en heyecanlı günlerini ölümsüzleştiriyor.

Fotoğraf çekimi için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Karaağaç'ta bulunan lavanta tarlasını tercih eden Orçun Demir ve Selin Demir çifti, lavanta çiçeklerinin güzel bir manzara oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Hasan Aykol ve Sevdenur Aykol çifti ise, lavantanın rengi ve kokusunun kendilerini tarlaya çektiğini dile getiriyorlar.

Fotoğrafçı Murat Oğuz Dramalı da lavanta tarlalarının düğün fotoğrafları için gözde mekanlar arasına girdiğini ifade ederek, "Edirne mis gibi lavanta kokuyor. Son bir hafta herkes lavanta tarlarında biz de bu güzellikten nasibimizi alıyoruz. Açık hava stüdyosu özelliği taşıyan bu alanda fotoğraf çekmek bizim için hem çok zevkli hem de çok sanatsal. Mor çiçekler güzel bir fon oluşturuyor, suni fonlardan defalarca kat güzeller." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)