Kuzugöbeği mantarı gelir kapısı oldu

Yiyecek sektöründe Kuzugöbeği mantarına talebin artmasıyla doğada mantar toplamaya çıkanların sayısı da bir hayli artmaya başladı.

YAŞAM 29.04.2021, 12:03 29.04.2021, 17:54
Kuzugöbeği mantarı gelir kapısı oldu

Kuzugöbeği mantarı fiyatlarında ki artışı fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar aile ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla bulundukları bölgelerde ormanlık alanlara çıkıp mantar aramaya başlıyor.

 Zahmeti de fiyatı kadar büyük

Ormanlık alanlarda yetişen Kuzugöbeği mantarını bulmak için verilen zahmet kadar fiyatının da yüksek rakamlarda olması dikkat çekiyor.

Türkiye’nin birçok bölgesindeki ormanlık alanlarda yetişen mantarı toplayan vatandaşların topladıkları ürünler, tüketicinin sofrasına ulaşana kadar fiyat farkı da önemli derecede açılıyor. 

Kilosu 200 TL

Kilosu 200 lirayı bulan mantarı toplamak için sabah erken saatlerde ormana çıkıp araziyi didik didik arayan vatandaşların mantar arama mesaisi akşama kadar sürüyor.

Manisa’da Kuzugöbeği mantarı toplayan vatandaşlardan biri olan Kenan Gürsoy (65), bu sene çok fazla mantar bulunamadığını o sebeple fiyatlarda da önemli oranda artış yaşandığını söyledi. 

Bir diğer vatandaş Ali Alataş ise, "Havalar ısınınca mantar aramaya çıktım. Kuzugöbeği mantarı bu yıl çok popüler oldu. Bu mantara her yerden talep gelmeye başladı. Şuanda kilosu 150-200 TL arasında fiyata satılıyor. Bunları ormanlık alanlardan toplayarak günlük yevmiyemizi çıkarmış oluyoruz. Böylece ev ekonomisine de katkı sağlıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)