Kuzey ve iç kesimlere sağanak uyarısı!

Kuzey ve iç kesimler için sağanak uyarısı yapan Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi'nde sağanak ve dolu görüleceğini bildirdi.

YAŞAM 16.06.2020, 14:58
Kuzey ve iç kesimlere sağanak uyarısı!

Pazartesi gününe kadar Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak etkili olacak. Bazı yerlerde yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları düşecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına inecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye, Avrupa'nın güneydoğusunda bulunan yüksek seviye alçağı ve buna bağlı atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde.

Bu yüzden ülkenin kuzey ve iç kesimleri mevsim normallerine göre yağışlı bir haziran ayı geçiriyor.

Kuzey ve iç kesimlerde gelecek hafta başına kadar, doğu kesimlerde ise genellikle öğle saatlerinden sonra cuma gününden itibaren gök gürültülü sağanak oluşacak. 

Yerel olarak kısa sürede kuvvetli yağış görülecek. Gök gürültülü sağanakla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yağış anında rüzgâr ve yıldırım olacak.

İç kesimlerde yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları azalacak ve mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredecek.

Yağışların etkisiyle ulaşımda aksama, ani sel ve su baskınları, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım gibi olumsuzlukların olması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'ne sağanak yağış ve dolu uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ise, bugün öğle saatlerinden itibaren Pazartesi gününe kadar Karadeniz Bölgesi genelinde sağanak yağış ve dolunun etkili olacağı uyarısında bulundu.

Dolu, yağış anında şiddetli rüzgar ve yıldırımlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)