Kuyudan çıkarıldı, dehşet anlarını böyle anlattı!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 15 metrelik boş kuyuya yuvarlanan ve cep telefonuyla yardım isteyen Alişan Yıldırım (30), nasıl kurtulduğunu anlattı.

YAŞAM 11.11.2019, 22:34
Kuyudan çıkarıldı, dehşet anlarını böyle anlattı!

Pamukkale ilçesinde, 9 Kasım'da arkadaşları ile buluşan elektrik teknisyeni  Alişan Yıldırım, bir süre sonra telefon görüşmesi yapmak için arkadaşlarının yanından ayrıldı. 

Denizli- Pamukkale Karayolu kenarındaki eski kiremit fabrikasının arkasındaki ormanlık alanda telefonla konuşarak yürüyen Yıldırım, boş kuyuyu fark etmedi ve 15 metrelik kuyunun içine düştü.

Yanındaki cep telefonuyla önce arkadaşlarını ve 112'yi arayarak yardım isteyen Yıldırım, kuyudan itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı. 

Hastanedeki tedavisinden sonra taburcu olan Alişan Yıldırım, "Telefonla konuşmak için arkadaşlarımın yanından ayrıldım. Tekrar geri dönerken çukura düştüm. Çukurun duvarlarına çarpa çarpa zemine kadar düştüm. Bu nedenle bacaklarım, kollarım ve başımda derin yaralar oluştu. Başıma 8 dikiş atıldı." dedi.

Yıldırım, "Kuyuda nefes almakta zorlandığım anlarda oldu. Şok yaşadım. Ölmekten korktum. Hiç kimse orada bir saniye bile kalmak istemez. Kendime geldiğimde acı içinde arkadaşlarıma bağırarak yardım istedim ama beni duymadılar. Telefonla arkadaşlarımı aradım. Sonra da 112'yi aradım. Arkadaşlarım bile benim bulunduğum kuyuyu yaklaşık 45 dakikada buldu. İtfaiye ekibi beni çıkardı, yaşadığıma şükrettim. Hatta ağladım" diye konuştu.

"Orada birkaç kuyu daha var bu şekilde." diyen Yıldırım, "Burada büyük ihmal var, aynı olayı başkaları yaşamasın. O bölgede piknik yapanlarda oluyor, çocuklar da düşebilir. Yaşadıklarım nedeniyle, hukuki mücadele başlatıp, sorumluların hakkettiği cezayı almasını için çalışacağım" değerlendirmesini yaptı.

Oğlunun yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarını tutamayan anne Fadim Özel ise "Evladım, mucize yaşamış, ölümden dönmüş. Düşününce aklım almıyor. Bu kuyular neden açılmış, ne amaçla açılmış, neden önlem alınmamış kimse bilmiyor. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Oğlum, yaşadıklarından sonra kabus görerek uyanıyor. Uykusunda, kuyuya düşüyormuş gibi hissedip, uyandığını söylüyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)