Kuvvetli yağışlara dikkat! 8 Mart 2023 Çarşamba hava durumu

Meteoroloji, 8 Mart 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde etkili olacak kuvvetli yağışlardan dolayı sel, su baskını ve dolu yağışı riski var. Peki hava sıcaklığı nasıl? Detaylar haberde...

YAŞAM 08.03.2023, 08:15 Hakan Öksüz
Kuvvetli yağışlara dikkat! 8 Mart 2023 Çarşamba hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre bugün yurdun batı kesimleri, Hakkari çevresi ve deprem bölgesinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 

Ankara'nın kuzeyi ile batısı, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şırnak, Hakkari, Malatya, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Eskişehir, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Batı Akdeniz, Ege ve Marmara'da sağanak yağış etkisini gösterecek. Yurdun diğer kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

İzmir, Aydın ve Edremit Körfezi civarında kuvvetli yağış bekleniyor

Sabah saatleri itibarıyla Edremit Körfezi civarı ile Aydın ve İzmir'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olması beklenen yağışların, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli yağışların sel, su baskını, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği kaydedildi. Yağış anında esecek kuvvetli rüzgarlara ve yıldırıma karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Çığ riski devam ediyor

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek sis ve pus hadisesi nedeniyle görüş mesafesi düşecek. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don tehlikesi var. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında çığ riski bulunuyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Bugün rüzgar genellikle güney yönlerden esecek. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Güneydoğu ve Marmara'da hava sıcaklığı mevsim normallerinde 3 ila 5 derece fazla olacak. Yurdun diğer kesimlerinde ise hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yorumlar (0)