Kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımı uyarısı! 13 Mart Pazartesi hava durumu

Meteoroloji, bugün için (13 Mart Pazartesi) 18 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Yurdun iç ve kuzey bölgelerinde hava sıcaklığının 6-10 derece düşeceği kaydedildi. Bazı bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgarların etkili olmasının beklendiği belirtildi. İşte detaylar...

YAŞAM 13.03.2023, 09:28 13.03.2023, 09:30 Hakan Öksüz
Kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımı uyarısı! 13 Mart Pazartesi hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mart Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Bugün Bingöl, Muş, Bitlis, Denizli'nin doğu ilçeleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara’nın doğusunda yer yer sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Bu illerde çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor

Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğu ve güney kesimleri, Akdeniz, Adana, Antalya'nın doğusu, Diyarbakır'ın batısı, Şanlıurfa'nın doğusu, Tunceli, Adıyaman, Elazığ, Kilis ve Gaziantep'te yapışların zaman zaman çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

Konya, Afyonkarahisar ve Kütahya civarı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimleri, Karadeniz'in iç bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde görülecek karla karışık yağışların yer yer kara dönmesi bekleniyor. 

18 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış ve kuvvetli rüzgarların etkili olmasının beklendiği 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Bu illerin; Ankara, Osmaniye, Aksaray, Yozgat, Tokat, Antalya, Isparta, Kahramanmaraş, Manisa, Konya, Mersin, Kırşehir, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Adana, Burdur ve Amasya olduğu kaydedildi.  

Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu'nun batısı, İç Anadolu'nun doğusu ve ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kısa süreli fırtına (40- 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Ege kıyıları ve Batı Marmara'da ise rüzgarın kuzeyli yönlerden eseceği tahmin ediliyor. 

İç ve kuzey bölgelerde sıcaklık düşüyor

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve kuzey bölgelerinde hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri bekleniyor. Bu bölgelerde sıcaklıkların 6-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da bugün ortalama hava sıcaklığı 10 derece, Ankara'da 6 derece ve İzmir'de 16 derece olacak.

Yorumlar (0)