Kuvvetli lodos ve yağış uyarısı! 9 Mart Perşembe hava durumu

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre bugün Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde etkili olacak kuvvetli lodosun, olumsuzluklar yol açabileceği belirtildi. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak?

YAŞAM 09.03.2023, 08:14 Hakan Öksüz
Kuvvetli lodos ve yağış uyarısı! 9 Mart Perşembe hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Mart Perşembe gününe dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Orta Karadeniz, Batı Karadeniz'in doğusu, Doğu Akdeniz ve Ege kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde sağanak yağışların karla karışık yağmura döneceği tahmin ediliyor.

Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağış

Kahramanmaraş'ın güneybatısı ile Osmaniye çevresinde yer yer kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde görülecek sis ve pus hadisesi nedeniyle görüş mesafesi düşecek. Doğu bölgelerde etkili olması beklenen don ve buzlanma, ulaşımda bazı risklerin doğmasına neden olabilir. 

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde kalacak

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığında gözle görülür bir değişim yaşanmayacak. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bugün İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 15 derece, Ankara'da 14 derece ve İzmir'de ise 20 derece olacak. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Genelde güney yönlerden yer yer orta kuvvette esecek rüzgarın, İskenderun Körfezi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarlardan dolayı meydana gelebilecek bazı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği hususunda uyarı yapıldı. 

Yorumlar (0)