Kuvvetli bahar yağışları geliyor! 8 il için 'sarı' kodlu uyarı!

Bahar yağmurları ülke genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Yurdun yalnızca doğu kesimleri yarın yağış alırken, perşembe ve cuma günü ise yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini hissettirecek.

YAŞAM 06.04.2022, 07:52 06.04.2022, 08:06
Kuvvetli bahar yağışları geliyor! 8 il için 'sarı' kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, bu hafta içinde yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yurt genelinde bahar yağışları

Yağışların yoğun olarak yaşanacağı bölgeler, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu,  Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu şeklinde açıklandı. Kalan bölgelerde de parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Perşembe ve cuma günleri ise Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor.

8 il için sarı kodlu uyarı

Yarın, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli fırtına ve rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen açıklamada, yarın rüzgarın, Doğu Anadolu'nun doğusunda (Ağrı, Kars, Iğdır, Hakkari, Şırnak, Van çevreleri ile Mardin ve Erzurum’un doğusunda) güney ve güneybatıdan kuvvetli, yüksek yerlerinde ise zaman zaman kısa süreli fırtına olarak eseceği belirtiliyor.

Çatı uçması, doğal gaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, direk ve ağaç devrilmesi, kar erimesi, toz taşınımı ve savrulması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)