Kütüphaneden çocukken ödünç kitap aldı: 89 yaşında iade etti

ABD'nin eyaleti olan New Jersey’de hayatını sürdüren Bob Jablonski isimli bir kişi, 1947 senesinde kütüphaneden ödünç olarak aldığı kitabı tam tamına 75 senenin ardından iade etti. Jablonski kitabı dairesinde temizlik sırasında bulduğunu ve kütüphaneye yaptığı ziyareti hatırlamadığını ifade etti.

YAŞAM 16.08.2022, 17:41 17.08.2022, 17:41
Kütüphaneden çocukken ödünç kitap aldı: 89 yaşında iade etti

New Jersey eyaletine bağlı olan Jersey City’de yaşamını sürdüren Bob Jablonski henüz 14 yaşındayken Jersey City Halk Kütüphanesi'nden bir kitap aldı. Ancak geri götürmeyi unuttuğu Yazar Oden Rudolph'un Hitler isimli kitabı 75 senenin ardından iade etti.

Temizlik yaparken buldu

Kütüphaneden aldığı kitabı 75 senenin sonrasında geri getiren Jablonski, dairesinde temizlik yaptığı sırada kitabı bulduğunu dile getirdi.

Uzun zaman geçince ayrıntıları hatırlamıyor

Geri getirilen kitapta herhangi bir hasar veya yıpranma olmadığını ifade eden kütüphane yetkilileri, "Personeller, Jablonski'nin 1947 senesindeki kütüphane ziyaretini ve kitabı oldukça fazla merak ediyor. Ancak Jablonski’nin ziyareti üzerinden çok fazla zaman geçti. Bu yüzden ayrıntıları pek hatırlamıyor." dedi.

Kitabın içerisinde kütüphane referans kartının da yer aldığı tespit edildi.

“Sizler de aynısını yapabilirsiniz”

Olayın sonrasında açıklama yapan Jersey City Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Kate Davis Hudson, "Eğer bir kişi Bay Jablosnki ile benzer bir olay yaşarsa, lütfen yüzlerce dolar ceza verilmesinden korkmasın. 75 yılın sonrasında bile Bay Jablonski kitabı herhangi bir borç yazılmadan geri getirdi. Aynısını sizler de gerçekleştirebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sene Jersey City Halk Kütüphanesi teslimi gecikmekte olan kitaplar adına okuyuculara yazılan ceza ücretini sistemden kaldırmıştı.

Yorumlar (0)