Kütahya’da ilk kez “Kaz Festivali” düzenlendi 

Kütahya Aslanapa’ada ilk kez düzenlenen “Kaz Festivali’, çok konuşulacak güzellik yarışmasına sahne oldu. 

YAŞAM 29.09.2021, 10:00 30.09.2021, 09:27
Kütahya’da ilk kez “Kaz Festivali” düzenlendi 

Kütahya ilinin kaz yetiştiriciliği ile ön plana çıkan ilçesi Aslanapa’da ilk kez “Kaz festivali” düzenlendi. Kaymakamlık liderliğinde düzenlenen festivalde “En Güzel Kaz yarışması” da yapıldı. 18 vatandaş, balon ve kurdelelerle süsledikleri kazlarını podyuma çıkardı. 



Aslanapa artık “madalyalı kazlar” ile ünlü 

Jüri üyeleri tarafından temizlik, kilo, bakım ve süs değerlendirmeleri yapılan kazlardan Ayşe Ergün isimli vatandaşın kazı birinci, Züleyha Kocakuşak’ın kazı ikinci, Emine Dilsiz’in kazı ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye güzel en güzel kazlara madalya takılırken sahiplerine de çeşitli hediyeler takdim edildi. 



Kaz yetiştiriciliği için eğitimler veriliyor 

Kaymakam Özgür Pelvan, Aslanapa ilçesinin tüm köylerinde kaz yetiştiriciliği yapıldığını ve bunun profesyonel bir iş olarak yapılması için eğitimlerin vereceğini bildirdi: “İŞKUR desteğiyle açılan kaz yetiştiriciliği kursumuzda kursiyerlerimiz, kazların iç organlarını, beslenmesini, bakımını öğreniyor. Kazları artık sağlıklı ve teknik yöntemlerle ekonomik katma değer üretme gayreti içindeyiz.” 



Kaz yetiştirme işletmesi kurulacak 

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler’in de katıldığı festivalde, kaz yetiştiriciliğine yönelik Aslanapa işletmesinin kurulacağını ve etkinlik sonunda kursu tamamlayan 20 kursiyere de sertifika verileceğini bildirdi.

 

Yorumlar (0)