"Kütahya'da koronavirüs tespit edildi" montaj çıktı

Kütahya'da ulusal bir televizyon kanalının alt yazısını photoshop ile değiştirerek "Kütahya'da koronavirüs tespit edildi" şeklinde asılsız paylaşım yapan kişi yakalandı.

YAŞAM 15.03.2020, 13:06
"Kütahya'da koronavirüs tespit edildi" montaj çıktı

Kütahya'da sosyal medya üzerinden Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili asılsız paylaşımda bulunulmasına ilişkin bir şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

Ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında "Kütahya'da coronovirus tespit edildi. Teşhis edilen şahıs Seyitömer Termik Santrali'nde karantinaya alındı" şeklinde haber yayınlandığına dair foto montaj yapılarak 11 Mart'ta sosyal medyadan bu asılsız bilginin paylaşılması ve yayılması üzerine Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesinin başlattığı çalışma devam ediyor.

Söz konusu paylaşımı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan A.E, sevk edildiği adliyedeki yasal işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Kütahya Valiliği, söz konusu paylaşımın sosyal medyada çok fazla yayılması üzerine, şehirdeki hastanelerde iddia edildiği gibi Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının olmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan V.A. da salıverilmişti.

Yorumlar (0)