Kütahya-Bursa yolu Domaniç Dağı’nda kar engeli

Kütahya-Bursa kara yolu üzerinde yer alan Domaniç Dağı geçişinde günün erken saatlerinde yağmaya başlayan kar etkisini arttırırken ulaşımda aksamalar meydana geldi.

YAŞAM 17.03.2023, 16:44 18.03.2023, 16:59
Kütahya-Bursa yolu Domaniç Dağı’nda kar engeli

Kütahya-Bursa kara yolu üzerinde Kütahya'nın Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasında bulunan kısmında etkisini hissettiren yoğun kar, trafik akışında zaman zaman gecikmelere sebebiyet veriyor. Bu iki ilçe arasında bulunan ağır tonajlı araçların yoldan geçişi belirli bir süre için durduruldu.

Sürücülere ekiplerden uyarı

1500 metre yükseklikte bulunan Kocayayla geçidinde seyir halinde olan diğer araçların sürücülerine uyarıda bulunan ekipler kontrollü şekilde trafik akışını idare ediyor. Kar birikintisi ve buzlanma sebebiyle bazı bölgelerde sürücüler zor dakikalar yaşıyor.

Çalışmalara ara verildi

Diğer bir taraftan, Domaniç Kocayayla Orman Deposu'nda çalışma sağlayan istif personelleri de yoğun kar sebebiyle çalışmalarına kısa süreliğine ara verdi.

Yükleme sağlayan kepçe operatörü Ferit Yüksel, kamyonlara tomrukları yüklemek üzere günün erken vakitlerinde bölgeye ulaştıklarını ifade etti. Çalışmaya ara verdiklerini aktaran Yüksel, kar yağışının yoğunluğunun azalması ile beraber yeniden faaliyet sağlayacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)