Kurban Bayramı yoğunluğu: Ana seferler bitti, ek seferler tükenmek üzere

Türkiye, dün mesai saati bitimi ile birlikte 9 günlük Kurban Bayramı tatiline başladı. Vatandaşlar, havaalanları ve otogarlara akın etti. Ana seferlerin biletleri tükenirken tüm firmalar ek seferlerini başlattı. 

YAŞAM 17.07.2021, 14:42 18.07.2021, 12:51
Kurban Bayramı yoğunluğu: Ana seferler bitti, ek seferler tükenmek üzere

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte otogarlar ve havaalanları doldu taştı. Dün akşam mesai saati bitimi ile başlayan tatil sebebiyle otobüslerin ve uçakların ana seferleri doldu, tüm firmalar ek seferleri başlattı. 

Yoğun araç trafiği ülke genelinde yaşanmaya devam ederken özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde trafik tıkanmaları oluştu.  

Ek seferlere bile yer kalmadı 

Yoğun araç trafiğinin yaşandığı İstanbul otogarında otobüs şoförü olan Serkan Özdemir, haftada 6 gün Kırklareli-İstanbul arasında durmaksızın çalıştığını belirtti. Bayramda günlük 9 saat çalışacağını ifade eden Özdemir, bilet bulmakta güçlük çekildiğini, ek seferlere bile artık yer kalmadığını aktardı. 



Yoğunluğun sebebi pandemi 

Pandemi ve kısıtlama döneminde uzun günler boyunca evde durmak zorunda kalanlar, tatile çıkamayanlar, uzun süredir ailesini göremeyenler ve pandemi döneminde aracını satanlar vesilesi ile araçlarda yer bulunmadığı, tüm biletlerin satıldığı belirtiliyor. Yolculardan Ahmet Çelik de biletini 10 gün önce aldığını ve değiştirmek istediğinde yer bulamadığını söyleyen binlerce kişiden yalnızca biri.  

Havaalanları da oldukça hareketli 

Havaalanlarının giriş kapılarında yoğun sıralar bulunuyor. Yoğunluğun azaltılması için önlem alan görevliler, özellikle iç hatlarda büyük yığılmalar olduğunu ifade ediyor.  

Yorumlar (0)