Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Gerek Kurban Bayramı'nı tatil olarak geçirmek isteyen gerekse Kurban Bayramı'nı kurbanını kesip bayramlaşarak tamamlama planı olanlar "Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?" sorusunu soruyor.

YAŞAM 08.08.2019, 15:39
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı arifesinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde, Kurban Bayramı'nın ilk günü ise Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında hafif sağanak yağışlar bekleniyor. Hafif sağanak yağışlar dışında bayram sonuna kadar ülke genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Kurban Bayramı boyunca en yüksek hava sıcaklıklarının kaydedileceği iller ise 32-35 derece ile Ankara, 30-33 derece ile İstanbul, 36-39 derece ile İzmir olması bekleniyor.

10 Ağustos Cumartesi günü yani Kurban Bayramı arifesinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde, Kurban Bayramının ilk günü Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak dışında Kurban Bayramı bitimine kadar Türkiye'nin tamamında havanın az bulutlu ve açık olacağı düşünülüyor.

Yanıp kavrulacağız!

Meteoroloji Genel Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu"na göre, bayram tatili süresince Türkiye sıcak havanın etkisinde olacak.

Kurban Bayramı Arife günü (10 Ağustos Cumartesi) Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde, bayramın ilk günü Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak dışında, bayram sonuna kadar Türkiye'nin tamamında havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde düşerek mevsim normalleri altına gerileyen ve hafta ortasından itibaren yükselmeye başlayan hava sıcaklıklarının, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca süreceği düşünülüyor.

Türkiye'nin tamamında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri seviyesinde, hafta sonundan itibaren ülkenin güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde izleyeceği öngörülüyor.

Kurban Bayramı boyunca hava sıcaklıkları bazı illerde şu şekilde olacak:

Ankara: 32-35
İstanbul: 30-33
İzmir: 36-39
Trabzon: 26-28
Samsun: 28-30
Erzurum: 29-32
Bursa: 35-37
Adana: 35-37
Antalya: 37-40
Diyarbakır: 39-42
Aydın: 40-43

Yorumlar (0)