Kurak günler sona eriyor: Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Ülke genelinde kar yağışı görülmezken Batı kesimlerde yağmurlu hava etkisini hissettirecek. İşte yurt genelinde bu hafta içi tahmin edilen hava durumu...

YAŞAM 09.01.2023, 08:51
Kurak günler sona eriyor: Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurdun doğu ve kuzey bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Hakkari, Van, Artvin ve Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu kesimlerinin yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Yağışların, kıyı şeridinde yağmur, yağış gören diğer bölgelerde kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara ile doğu ve iç bölgelerde yer yer sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceği ifade ediliyor.

Batı kesimlerde yağış

Salı gününden başlayarak Akdeniz, Ege ve Marmara kesimlerinde yağışlı havanın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Yağışlar çarşamba gününden itibaren İç Anadolu'nun belirli bölgelerinde de görülecek.

İstanbul’da yağış etkisini gösterecek

Salı gününden başlayarak yağmurlu havanın etkili olacağı İstanbul'da yağışların 13 Ocak gününe kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. İstanbul genelinde yeni haftada hava sıcaklığı mevsim normallerinde görülecek.

Kar yağışı geliyor mu?

Geçtiğimiz hafta sonu Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini hissettiren kar yağışı bu hafta itibariyle etkisini azaltacak. Bugünden itibaren hava sıcaklığı söz konusu bölgelerde yükselecek.

Yorumlar (0)