Kumaş yüklü tır 60 metre yüksekten dere yatağına düştü

Bursa'da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan kumaş yüklü tır devrilmesinin ardından metrelerce sürüklendi. Bariyerlere çarparak 60 metrelik viyadükten dere yatağına düşen tırın sürücüsü hayatını kaybetti.

YAŞAM 17.05.2023, 09:36 18.05.2023, 09:04 Şeyda Gül
Kumaş yüklü tır 60 metre yüksekten dere yatağına düştü

Gemlik Serbest Bölge’de bulunan bir fabrikadan aldığı kumaşları İstanbul’a götürmek üzere yola çıkan Alişan Eryılmaz idaresindeki tır, İstanbul-İzmir Otoyolu’ndaki Gemlik-1 Viyadüğü’nde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Devrilerek metrelerce sürüklenen tır, 60 metrelik yükseklikten dere yatağına düştü. Tırın biranda demir yığınına döndüğü kazada, ihbar üzerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekibi gönderildi.

Sürücünün hayatını kaybettiği belirlendi

Olay yerine gelen ekipler, sürücü Alişan Eryılmaz’ın tırın direksiyon kabininde sıkışarak hayatını kaybettiğini belirledi.

Yol trafiğe kısıtlandı

Kaza nedeniyle İstanbul-İzmir Otoyolu‘na çok sayıda kumaş rulosu savrulurken, ekipler başka kazaları önlemek için yolu trafiğe kısıtladı. Tırdaki kumaşların büyük bir bölümü de dere yatağına döküldüğü kazada yolun kumaş rulolarından temizlenmesinin ardından trafik normal seyrine döndü.

Yorumlar (0)