"Kule asansör"ün halatı koptu, Allah korudu!

İzmir'de lunaparkta 10 metre yükselen "kule asansör"ünün halatı, yere 2 metre yaklaştığı sırada koptu. Olası facia 3 yaralı ile atlatıldı.

YAŞAM 20.08.2020, 15:56
"Kule asansör"ün halatı koptu, Allah korudu!

İzmir Gaziemir'de lunaparkta bulunan "kule asansör" eğlence aracının halatının yere 2 metre yakın mesafede kopması sonucu 1 kadın ve 2 kız çocuğu yaralandı.

Sarnıç Mahallesi'nde bulunan lunaparka gelen aynı aileden 1 kadın ve 2 kız çocuğu, kuledeki 10 metre yükselerek hızla yere doğru inen asansöre binerek eğlenmek istediler.

Ailenin adrenalin tutkusu ise asansörün yere doğru yaklaştığı sırada halatınının kopması sebebiyle kâbusa döndü. Halatı kopan asansör yaklaşık 2 metreden zemine çakıldı.

Asansörde bulunan kadın ve iki kız çocuğu, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından ambulansla Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine götürüldü.

"Çok üzgünüm, vicdan azabı çekiyorum"

Lunaparak işletmecisi Hakkı Yakut ise gazetecilere kaza sebebiyle çok üzgün olduklarını ifade etti.

"Kule asansör"ünü koronavirüs salgını ortaya çıkmadan az bir zaman önce kiraladıklarını ve halatlarını da o günlerde değiştirdiklerini söyleyen Hakkı Yakut, pandemi dolayısıyla yaklaşık 4 ay asansörün kapalı kaldığını ve kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra birkaç haftadır kullanıldığını anlattı.

Hayli üzgün olduğu görülen işletme sahibi Hakkı Yakut, en son gelen müşterileri asansöre aldıklarını, asansörün yere yaklaşırken 2 metre kala halatının koptuğunu, kaza sonucu 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaralıların sağlık durumlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Hakkı Yakut sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"2'sinin tedavisi ayakta yapıldı. Bir kardeşimiz 'Belim ağrıyor.' dediği için hastaneye gönderdik. Ertesi gün aileyi aradım. Bir kardeşimizin belinde ağrı varmış, korse takılmış ama şükür ayakta gezebilecek durumdaymış. Can kaybı ya da ağır bir yaralanma olmadığı için sevinmeye çalışsak da neticede böyle bir olay yaşandığı ve 3 kardeşimiz hafif de olsa yaralandığı için hâlâ üzgünüz. Kule asansörü bize ait değil. Kiralamıştık. Paketleyip firmaya göndereceğiz. 2014'ten beri buradayız ve ilk defa böyle bir kaza yaşadık. Allah kimseye kaza bela vermesin. Keşke yaşanmasaydı ama bu üzücü kaza yaşandı. Çok çok üzgünüm, vicdan azabı çekiyorum."

Yorumlar (0)