Kulağına kar suyu kaçan hamsi 10 lira!

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, "Denizin yeterince soğukluğa ulaşmasıyla birlikte tabiri caizse hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Bu durum hemen tezgahlarda da etkisini gösterdi" dedi.

YAŞAM 14.01.2020, 13:49
Kulağına kar suyu kaçan hamsi 10 lira!

Batı Karadeniz'in en önemli limanlarından Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde hamsi bolluğu sebebiyle fiyatlar 20 liradan 10 liraya kadar geriledi.

Hamside yaşanan bolluğun ardından fiyatların düşmesiyle vatandaşlar balıkçı tezgâhlarına akın etti.

Hamsinin bugünlerde bol çıktığını müjdeleyen Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, havaların soğumasıyla hamsinin lezzetinin de arttığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Ciddi fırtınalardan sonra havaların açmasıyla beraber İstanbul Boğazı'ndan, İğne Ada bölgesine kadar hamsi var. O bölgede ciddi anlamda hamsi bol çıkıyor. Çok kaliteli bir hamsi, iri yapılı. Tam yağlandığı zaman denizin yeterince soğukluğa ulaşmasıyla birlikte tabiri caizse hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Bu durum hemen tezgahlarda da etkisini gösterdi."

Hamsi ne kadar?

Hamsinin bol çıkmasıyla fiyatının 20 liradan 10 liraya kadar düştüğünü de belirten Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, mezgitin ve istavritin de 10-15 liradan satıldığını söyledi. 

Balıkçı Necdet Güler de bol miktarda hamsi olduğunu ve vatandaşların tezgâhlara akın ettiğini belirterek, bugünlerde hamsi yemenin daha faydalı olduğunu çünkü soğuk gören hamsinin hem lezzetinin hem de vitamininin daha fazla olduğunu ifade etti.

Necdet Güler, "Balığın faydalarını bilmeyen yoktur. Vücut direncini artırır, enfeksiyonlara karşı korur, kolesterolü düşürür, kalp damar sistemini destekler. Özellikle soğuk görmüş hamside bunların daha fazlası bulunur" dedi.

Kulağına kar suyu kaçırmak ne demek?

"Kulağına kar suyu kaçmak" deyimi, "Kaygı veren, keyif bozan, rahatını kaçıran bir haber işitmek" anlamına geliyor.

Yorumlar (0)