Küçük Kerim’den sevindiren haber, 46 saat sonra bulundu

Burdur'da kaybolan ve bir süredir köşe bucak aranan otizmli Kerim Can Güney (10) 46 saat sonra bulunarak ailesine teslim edildi.

YAŞAM 04.05.2021, 13:37 04.05.2021, 17:24
Küçük Kerim’den sevindiren haber, 46 saat sonra bulundu

Altınyayla ilçesinde ortadan kaybolan ve ailenin haber vermesiyle arama çalışmaları başlatan ekipler, 10 yaşındaki otizmli çocuk Kerim Can Güney’i 46 saat sonra sağ salim bularak yakınlarını sevinç gözyaşlarına boğdu.

Ormanlık arazide kaybolmuştu

Asmabağ köyünde yaşayan ailesiyle beraber ormanlık arazideki tarlalarına giden otizmli Kerim Can Güney'in bir süre sonra kaybolmasının ardından ekiplerinde devreye girmesiyle arma çalışmaları başlatılmış ve çalışmalar tepelik bölgelerde yoğunlaştırılmıştı.

Kaybolduğu alanın yaklaşık 5 kilometre uzağında Kömürlük Tepe mevkisindeki bir yamaçta Jandarma ekipleri tarafından otururken bulunan küçük çocuğun sağlık durumununsa iyi olduğu öğrenildi.

Bulunduğu tepelik alandan aşağı indirilen küçük çocuk 112 Acil Servisi tarafından kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.

Pazar günü Altınyayla ilçesine bağlı Asmabağ köyünde ailesiyle beraber gittiği ormanlık arazideki tarlada bir süre sonra kaybolan otizmli Kerim Can Güney için AFAD ve jandarma ve AKUT ekipleri arama kurtarma çalışması başlatmıştı. 

Çalışmalarda ayrıca iz takip köpekleri ve drone de kullanılmıştı.

Yorumlar (0)