Küçük Asiye'ye pitbull saldırısında tutuklu sanıklara tahliye

Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in iki adet pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin olarak görülen davada tutuklu bir şekilde yargılanan 4 sanık hakkında tahliye kararı alındı.

YAŞAM 28.04.2022, 17:40 29.04.2022, 09:04
Küçük Asiye'ye pitbull saldırısında tutuklu sanıklara tahliye

Gaziantep’te meydana gelen olayda pitbull cinsindeki köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş’e saldırına ilişkin görülen ve suç delilini yok etme değiştirme ve gizleme ve olası kastla yaralama suçlarından tutuklu bir şekilde yargılanan 4 sanık hakkında tahliye kararı alındı.

Tutuklu sanıklara tahliye kararı alınıp dava ileri bir tarihe ertelendi

27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Süheyla K, Mustafa Y, Zeliha C. ve Mustafa E. Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklardan Mustafa E’nin ağabeyi olan Mahmut E. ve Zeynep C. İle tarafların avukatları da salonda hazır halde bulundular. Duruşmada tanık olarak yer alan hekim köpeğe aşı vurduğunu ancak köpeğin kimin olduğunu bilmediğini aktardı. Sanıklar ise önceki savunmalarına bağlı kalarak köpeğin sahibinin bulunmadığını öne sürdüler. Mahkeme tutuklu olarak yargılanan sanıkların tahliyesine karar verirken duruşmayı ise ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

22 Aralık 2021 tarihinde 4 yaşındaki Asiye Ateş pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır şekilde yaralanmıştı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü hakkında tutuklama kararı alınmıştı. 6 sanık hakkında 21 Şubat 2022 tarihinde görülen dava ile birlikte tutuklu olarak yargılanan sanıkların tahliye edilmesi kararı alınmıştı. Ancak itirazı inceleyen nöbetçi 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı almıştı.

Yorumlar (0)