Kriptodan kazanmak için 24 bin euro gönderdi, dolandırıldı!

Bartın'da yaşayan genç, Bitcoin yatırımı sayesinde yüksek kazanç elde edebileceği umuduyla sosyal medyadan tanıştığı kişilere 24 bin euro gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan genç, polise haber verdi. Şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, çok sayıda telefon ve banka kartını ele geçirdi.

YAŞAM 23.06.2022, 09:54 24.06.2022, 09:19 Hakan Öksüz
Kriptodan kazanmak için 24 bin euro gönderdi, dolandırıldı!

Son yıllarda en popüler yatırım araçlarından birine dönüşen kripto paralar, milyonlarca kullanıcının borsalara üye olmasına neden oldu. Çok sayıda vatandaş, kripto borsalarını aktif şekilde kullanarak yatırımlarını yönetiyor. Kripto piyasasına ilişkin daha az bilgisi bulunan vatandaşlar ise "yüksek kazanç" vaadi ile elindeki paradan da olabiliyor. Bunun bir örneği de Bartın'da yaşandı. 

Sosyal medyadan tanıştı, 24 bin euro gönderdi

Bartın'da ikâmet eden bir genç, sosyal medya üzerinden tanıştığı bazı kişiler tarafından yüksek kazanç elde edeceği vaadi ile dolandırıldı. Z. K. ve M. G. K. adlı şahıslara 24 bin euro gönderen V.B. isimli genç, Bitcoin yatırımları sayesinde yüksek kâr elde edebileceğini düşündü. 

Dolandırıldığını anlayınca polise haber verdi

Bitcoin'e para yatırarak yüksek oranda kazanç elde ettiklerini belirten Z. K. ve M. G. K. adlı kişiler, kendilerine ortak olacak V.B.'ye "parasını en az ikiye katlama" sözü verdi. Şahısların verdiği Bitcoin adreslerine ve banka hesaplarına toplamda 24 bin euro gönderen V.B., bir süre sonra dolandırıldığını anladı.

Adana ve Mersin'deki adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı

Yatırımlarını kurtarma umudu taşıyan 25 yaşındaki genç, yaşadığı durumu Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Söz konusu dolandırıcılığa karışan kişileri arayan ekipler, M. G. K.'nin Mersin’de ve Z. K.'nın Adana’da yaşadığını belirledi. İki şahsın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Aramalarda çok sayıda telefon ve banka kartı bulundu

Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda değişik bankalara ait 8 banka kartı bulundu. Ele geçirilen 4 adet cep telefonu ve 2 adet tablet, incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. 

Şüpheliler, Bartın İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adli makamlara çıkarıldı. Z. K adlı kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, M. G. K. isimli şahıs ise adli kontrol koşuluyla salıverildi.

Yorumlar (0)