Kripto para cinayeti kamerada

Bursa’da, turizm acentası sahibi iki ortağın kripto para konusunda aralarında çıkan tartışmada, kripto para piyasasında 20 bin dolar zarar eden 30 yaşındaki H.A.’nın, iş ortağı olan 30 yaşındaki S.S.’yi bu zarardan sorumlu tuttuğu ve zararını karşılamasını istediği belrtlirken, S.S.’nin ise birini tutarak iş ortağını öldürdüğü öne sürüldü. 

YAŞAM 05.07.2021, 13:13 05.07.2021, 13:49
Kripto para cinayeti kamerada

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde turizm acentası işletmesi sahibi iki ortağın arasında yaşanan kripto para tartışması kanlı bitti.

Kripto para tartışması ölümle sonuçlandı

İddiaya göre, dün Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşanan olayda, turizm acentası işleten ve kripto para piyasasına yatırım yapan H.A., S.S. isimli iş ortağı yüzünden 20 bin dolar zarar ettiğini öne sürerek S.S.’den zararını karşılamasını talep etti. Bu sebeple çıkan tartışmada SS.’yi tehdit ettiği öne sürülen H.A. işyerinden ayrıldı. Kısa bir süre sonra bir arkadaşının marketine giden H.A., daha sonra marketin önünde oturduğu esnada marketten çıkan silahlı bir şüpheli tarafından başına ateş edilerek öldürüldü. Daha sonra silahlı saldırganın bölgeden koşarak uzaklaştığı görüldü.

Olaydan sonra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçerken, cinayeti işleyen şahsın, cinayetten sonra bölgeden kaçtığını belirledi. Çevredeki kameralarını inceleyen polis ekipleri, şahsın kaçmak için kullandığı otomobili Kestel’de yakaladı. Polis ekipleri ayrıca şüphelinin cinayette kullandığı tabancayı da ele geçirdi.

Silahlı saldırganın 22 yaşındaki A.K.K. olduğu belirlenirken, Kaçtığı otomobili kullanan 21 yyaşındaki A.S. de gözaltına alındı. Polise verdiği ilk ifadesinde A.K.K'nin, H.A.'ya 20 bin dolarlık kripto hesabı açan S.S.'nin, bu 20 bin doları kaybetmesiyle H.A.'nın zararını karşılaması konusunda S.S.'yi tehdit ettiği, ardından da S.S.'nin kendisine fişek ve tabanca vererek cinayete azmettirdiğini itiraf ettiği aktarıldı.

Beyrut'a kaçarken yakalandı 

Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen S.S.'nin, yurt dışına kaçacağı bilgisine ulaşan Bursa polisi, önce Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanı'na geçen S.S.'yi, uçakla Lübnan'ın Beyrut kentine kaçmaya hazırlanırken yakaladı. S.S. daha sonra sorgusu yapılmak için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yaşamını yitiren H.A.’nın cenazesi, Bursa Adli Tıp Morgu’ndaki otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edilirken, olaya ilişkin yakalanan 3 şüpheli sorgularından sonra adliyeye sevkedildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)