KPSS’de 25’inci olan çöp toplayıcısı gencin hedefi hukuk fakültesi 

Antalya’da çalışarak girdiği KPSS’de Türkiye 25’incisi olan Hakan Efe, istifa ettiği memurluk hayatına geri dönmek istiyor. 

YAŞAM 04.06.2021, 18:14 06.06.2021, 10:10
KPSS’de 25’inci olan çöp toplayıcısı gencin hedefi hukuk fakültesi 

Antalya Muratpaşa’da yaşayan 32 yaşındaki Hakan Efe, çöp konteynerlerinden metal ve plastik malzeme toplayıp bunları satarak geçimini sağlıyor ve aynı zamanda KPSS’ye hazırlanıyordu. Yalnızca bir buçuk aylık süreçteki çalışması sayesinde 96,5 puan alan Efe, hayat hikayesini paylaştı.

Fen lisesinden mezun olan ve 2015 senesinde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazanan Hakan Efe, bir sene burada okuduktan sonra Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne geçiş yaptı. Bu sırada KPSS Ortaöğretim sınavına giren Efe, 98,5 puan alarak Türkiye 13’üncüsü oldu.

Marmara Üniversitesi Mali İşler Daire Başkanlığı’nda personel olarak çalışmaya başlayan Efe, amirleriyle yaşadığı problemlerden ötürü istifa etti. O sırada annesinin kansere yakalanması ve yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle Antalya’ya dönerek geçici işlerde çalıştı ve geçimini sağladı.

Annesini geçen sene kaybeden ve uzun süredir işsiz olan Hakan Efe, yaklaşık bir buçuk sene sonunda çöp konteynerlerinden metal ve plastik atıkları toplayıp bunları geri dönüşüm fabrikalarına satarak geçimini sağlamaya başladı. Ekim 2020’de KPSS’ye tekrar hazırlanmaya başlayan Efe, girdiği sınavda 96,5 puan aldı ve ülke 25’incisi oldu.

Zorlu şartlar altında hem işte çalışan hem de derslerine çalışan Efe, DGS ile Hukuk Fakültesi’ne yerleşmeyi hedefliyor. Efe’nin bir diğer hedefi ise istifa ettiği memurluk hayatına geri dönebilmek. 

“İlk 50’ye gireceğim”

Efe: “Günde en az 4 saat DGS’ye hazırlanıyorum. Şu anda açık öğretimde adalet okuyorum. Okulu bitirmeme 3 ders kaldı. Bunları da bitirdikten sonra DGS’ye gireceğin. İyi bir puan alırsam Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydolacağım. DGS ve KPSS oldukça benzer. Bu yüzden de ilk 50’ye gireceğimi düşünüyorum. Mezuniyet sonrası hedefim ise KPSS’de ilk 100’e girmek.”

Rektör, Efe ile iletişime geçmiş

Efe: “Hakkımda çıkan haberlerden sonra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar hoca beni aradı. Benim için yapabileceği bir şeyin olup olmadığını sordu. Ben de istifa ettiğimi ve üniversitedeki memurluk hayatıma geri dönmek istediğimi söyledim. O da bu konuda ilgili yerlere talimat vereceğini belirtti. Süreç boyunca özel kalem ve personel daire başkanı ile iletişimdeydim. En son 20 Mayıs 2021’de görüştük. Bana kadro açtıklarını ve yazışmaları yaptıklarını söylediler. Bir aya kadar memurluğa döneceğimi düşünüyorum.” 

Yorumlar (0)