Koyu oyan muhtar: Koyun diyen olmadı!

İzinsiz kum alarak sit alanı koyu oyan muhtar hakkında soruşturma başlatıldı. Muhtar, "Bize gelip de 'aldığınız kumu yerine koyun' diyen de olmadı." dedi.

YAŞAM 08.01.2020, 14:37
Koyu oyan muhtar: Koyun diyen olmadı!

Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban hakkında, sit alanı Kale Koyu'ndan izinsiz kum aldığı gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

Sit alanı Kale Koyu'ndan kum alındığı ihbarını alan Keşan Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları soruşturmada, kumun Mecidiye Muhtarlığı tarafından alındığını belirledi.

Kumun alındığı bölgede dev çukur alanlar ve oyuklar oluşurken bölgeye girilmemesi için jandarma ekipleri tarafından güvenlik şeritleri çekildi.

Olay sonrası Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban savcılığa giderek ifade verdi.

Sit alanından 9 kamyon kum almışlar

Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, gazetecilere, eski belediye binasını köye otel olarak kazandırmak için çalışmalara başladıklarını, inşaat kapsamında kuma ihtiyaç duyduklarını anlattı.

İhtiyaçları olan kumu koydan aldıklarını belirten Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban şunları söyledi:

"Oradan 9 kamyon kum alarak otel inşaatımızın restorasyonu için getirdim. Şu an adli soruşturma devam ediyor. Kamu malı olan kumu, kamu malı olan Mecidiye köyü muhtarlık binasının ve muhtarlığa ait binaların restorasyonu için aldık. Oradan kum alınmasının yasak olduğunu bilmiyordum. Bilseydim almazdım. Bize gelip de 'aldığınız kumu yerine koyun' diyen de olmadı."

Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, kumu tadilat için aldıklarını, kimseye para karşılığı satmadıklarını kaydetti.

Köylerine başka yerden kum getirmenin maliyetinin yüksek olduğunu ifade eden Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kum bize Edirne’den geldiği için ve bu restorasyonu muhtarlığın imkanlarıyla yaptığımız için ödeme yapmamamız gerekiyordu. Bütçemiz de buna yetersizdi. Beş yıldır atıl durumda duran belediye binamızı, muhtarlığımıza gelir olsun diye otel yapmaya karar verdik ve inşaata başladık. O yüzden bu kumu ihtiyaç olduğu için aldık."

Yorumlar (0)