Köy yaşantısına hasret duydu, şehir merkezini ormana çevirdi

Köy yaşantısına duyduğu hasretle şehir merkezinde bulunan evinin önündeki taşlık bölgeyi ormanlık araziye dönüştüren yaşlı adam, fidanları toprakla bir araya getiriyor.

YAŞAM 20.11.2022, 14:22 21.11.2022, 09:41
Köy yaşantısına hasret duydu, şehir merkezini ormana çevirdi

Elazığ'da hayatını sürdüren İsmail Yılmaz (74), çocukluktan bu zamana kadar hayalini kurduğu çiftlik yaşantısını kente getirdi. Şehrindeki çorak bölgelerde bulunan taşları toplayan ve daha sonra kule haline getiren Yılmaz, onlarca fidanı toprakla bir araya getirdi.

15 kilo verdi vazgeçmedi

Taşlık bölgeyi tek başına bir şekilde 1 ay içerisinde dümdüz hale getirerek fidanlık bölgeye dönüştüren İsmail Yılmaz, bu süre aralığında takribi 15 kilogram verdi ancak bu durum onu vazgeçirmedi. Hasret duyduğu köy yaşantısını kentin ortasına getiren İsmail Yılmaz, tek hedefinin bir sonraki nesillere yeşil bir alan kalması olduğunu ifade etti.

“Herkes yararlansın istiyorum”

Hayır adına fidanları toprakla bir araya getirdiğini aktaran İsmail Yılmaz, "Şu zamana kadar ortalama 100 küme taşını topladım. Hayır olması düşüncesiyle bu bölgeye çam, badem ne bulursam diktim. Şimdiye kadar bu bölgeye, alıç, çam, sumak, üzüm, ayva ve badem diktim. Yeşillikler fazla olmalıdır ki memleketimiz güzelleşsin. İnsanlarımız bu alana gelerek dinlensin istiyorum. Sürekli olarak çalıştığım için 90 kilodan 75 kilograma kadar indim. Ekmen gerekir ki biçeceksin. Buradan komşularımız, evlatlarımız ve torunlarımız var, herkes yararlansın." dedi.

“Şehir ayaklarımızın altında kalıyor”

Gücüm yettiği kadar taş biriktirip fidan dikeceğini ifade eden Yılmaz, "Allah bana böyle bir fikir verdi, ben de geldim ve burada çalışmaya başladım. Canım sıkıldığında buraya geliyor hem zaman geçiriyorum hem de eğleniyorum. Fidanların temizliğini yapıyorum ve yol inşa ediyorum. Buradan baktığınızda kent ayaklarınızın altında kalıyor. Buralar fazlasıyla güzel. Bölgeye bir çeşme yapılmış olsa çok memnun kalırım. Fidanların sulanması gerekiyor. Bu fidanların hepsini ektim. Peygamber Efendimizin söylediği bir cümle var ‘son nefesinize kadar ağaç dikin’. Yaz mevsiminde arkadaşlar ile kulübede oturmayı planlıyoruz, burayı sohbet edip çay içeceğimiz bir bölge yapmak adına çalışıyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)