Kovid-19'la mücadelede yeni tedbir: "Alışveriş sepeti sayısı kadar müşteri.."

Risk haritasında çok yüksek risk grubunda yer alan Edirne’de marketlerde, HES kodu kontrolünün yanı sıra marketteki alışveriş sepeti sayısına göre müşteri alımı uygulamasına geçildi.

YAŞAM 19.03.2021, 12:15 19.03.2021, 15:58
Kovid-19'la mücadelede yeni tedbir: "Alışveriş sepeti sayısı kadar müşteri.."

Açıklanan Kovid-19 risk haritasında “çok yüksek risk” grubunda yer alan Edirne’de, virüsle mücadele kapsamında tedbirler artırılıyor.

Alışveriş sepeti sayısı kadar müşteri

Çok yüksek risk grubunda yer alan Edirne’de, koronavirüsle mücadele çerçevesinde tedbirler alınmaya devam ederken, marketlere müşteri alımında alışveriş sepeti sayısının baz alınacağı açıklandı. Yeni uygulama kapsamında, market içerisinde en fazla bulunabilecek müşteri sayısı kadar market arabası yer alacak.

HES koduyla müşteri alımı uygulamasının devam ettiği Edirne’de 10 metrekareye 1 kişi olmak üzere müşteri alan marketler, market arabaları bittiğinde içeri müşteri almıyor. 

Marketlerde denetim yapıldı

Geçen hafta 81 ilin valiliğine gönderilen genelge çerçevesinde Dinamik Denetim Modeli uygulamasının yapılacağı açıklanmış ve bu çerçevede ülke genelinde koronavirüs tedbirlerinin denetleneceği ifade edilmişti. Bu çerçevede Edirne Valiliği Kovid-19 Denetim Ekipleri Koordinatörü Devrim Öden, Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve beraberindeki denetim personeli, alışveriş merkezlerindeki restoranları ve diğer alışveriş marketlerini denetledi.

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, denetim kapsamında vatandaşların yoğun bir şekilde kullanmış olduğu alanlardaki denetimlerini sürdürdüklerini açıkladı. Denetim Ekipleri Koordinatörü Devrim Öden ise bütün kamu kurumlarının bu denetime katıldığını aktardı.

Yorumlar (0)