Kovid-19 hastasını otobüse alan şoförün 'HES kodu' bahanesi pes dedirtti: 'Elektrikler yoktu'

Kırıkkale'de Kovid-19 PCR testi pozitif olan kadını "HES kodu" sorgulaması olmadan otobüse alan şoför, "elektrikler yoktu" bahanesiyle sistemlerin çalışmadığını öne sürerken ekipler, hem otobüs firmasına hem de kadına 4 bin 50'şer TL idari para cezası verdi.  

YAŞAM 25.08.2021, 16:25 26.08.2021, 17:51
Kovid-19 hastasını otobüse alan şoförün 'HES kodu' bahanesi pes dedirtti: 'Elektrikler yoktu'

Kırıkkale Valiliği koordinesinde, İl Salgın Denetim Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde denetimler gerçekleştirildi.

Testi pozitif olan kadın, HES kodu sorgulanmadan otobüse alındı

Ankara-Samsun D-200 kara yolundaki trafik kontrol bölgesinde jandarma ekipleri, özel araç ve otobüslerde seyahat eden vatandaşların "HES kodu" kontrollerini yaptı. 

Sivas'tan İstanbul'a giden bir şehirlerarası yolcu otobüsünde gerçekleştirilen "HES kodu" denetiminde, bir kadının PCR testinin pozitif olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Jandarma ekipleri, durumu İl Salgın Denetim Merkezi'ne bildirirken, filyasyon ekipleri trafik kontrol noktasına geldi ve karantinayı ihlal eden otobüs firmasına ve kadına 4 bin 50'şer TL idari para cezası verdi. 

Filyasyon ekipleri, yolcu otobüsü şoförüne "HES kodu" sorgusu gerçekleştirmeden yolcu alınmaması gerektiğini aktarırken, PCR testi pozitif olan kadını "HES kodu" sorgusu yapılmadan otobüse alan şoför ise "elektrikler yoktu" bahanesiyle sistemlerin çalışmadığını öne sürdü.

PCR testi pozitif çıkan kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrenci yurdunda karantinaya alındı. 

Yorumlar (0)