'Koronavirüs’ün ilacı hamsi kolonyası'!

Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs hızla yayılıp dünyayı tehdit etmeye devam ederken uzmanlar, virüsten korunmanın en etkin yolunun el hijyeni olduğu yönündeki açıklamaları kolonya satışlarını artırdı. Kolonya satıcılarından Berk İnan, salgın sonrası limon ve hamsi kolonyalarına talebin artığını ve yurt dışına da kargoyla kolonya gönderdiklerini belirtti.

YAŞAM 10.03.2020, 10:37 10.03.2020, 10:47 Hanife
'Koronavirüs’ün ilacı hamsi kolonyası'!

Trabzon’da Koronavirüsü nedeniyle hamsi kolonyası başta olmak üzere diğer farklı çeşitlerde talep artışı yaşanırken, satışların neredeyse iki katına çıktığı belirtildi.

Virüsten korunmanın en etkin yolunun el hijyeni olduğunun altını çizen uzmanlar ellerin fırsat oldukça sabunla yıkanmasını öğütlerken bunun yanı sıra ıslak mendil, kolonya gibi nesnelerle ellerin silinmesi tavsiye ediyor.

Koronovirüsü çıktığından beri satışlarımız da arttı
Kolonya satıcılarından Berk İnan, koronavirüsü’nden sonra kolonya satışlarında eskiye oranla artış yaşandığını belirterek kolonyanın en iyi mikrop kırıcısı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 53 yıldır kolonya sektöründe hizmet verdiklerini kaydeden İnan, szölerine şöyle devam etti:

”Dedemiz hizmete sunduğu bu sektörde 53 yıldır kolonya üretimi yapıyoruz. Dedem vefat edince bu meslek oğuldan toruna kaldı. Limon, tütün bizim standart ürünlerimiz ancak Hamsi kolonyası olsun, Trabzon geceleri, Karadeniz geceleri gibi çeşitlerimiz var. Bu çeşitler sadece bize özgü kolonyalar. Bölgemizde bizden başka üreten yok. Koronovirüsünden korunmada, kolonya ıslak mendilden daha iyidir. Çünkü kolonyanın içindeki alkol, mikrobu kırar dezenfekte eder. Buna yönelik oldukça zaten talep var. Genellikle öğrenciler olsun öğretmenler olsun cep spreyi kolonyalar alıyorlar. Koronovirüsü çıktığından beri satışlarımız da arttı diyebilirim. Talep çok olunca daha çok satış yapıyoruz."

Yurt dışına il dışına bile kargo ile kolonya gönderiyoruz
"Hamsi kolonyasını dışarıdan hamsi koktuğunu sanılıyor ancak hamsi kokmaz" diyen İnan "Özelliği hamsi yedikten sonra eldeki hamsi kokusunu aldığı için ismi hamsi kolonyası. Hamsi kolonyası bulunduğu yerin hamsinin kokusunu alır. Yurt dışına il dışına bile kargo ile kolonya gönderiyoruz. Koronovirüsünden sonra limon kolonyasına da talep oldu. Çünkü 180 derece olduğu için mikrop kırıyor. Diğerlerinin derecesi daha az” diye konuştu.

Yorumlar (0)