Koronavirüsü sevindirecek manzara: Balık istifi yolculuk...

İstanbul'da dün Zincirlikuyu metrobüs durağında vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Söz konusu görüntüler, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşmasında en önemli etkenin toplu ulaşım olduğunu bir kez daha kanıtladı.

YAŞAM 19.11.2020, 10:07
Koronavirüsü sevindirecek manzara: Balık istifi yolculuk...

Türkiye'de günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs vakaları (Covid-19) yeniden 4 binin üzerine çıktı. İstanbul, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla olduğu illerden biri.

Megakentte toplu taşıma araçlarında görülen kalabalık tedirgin ediyor. Dün akşam saatlerinde Zincirlikuyu metrobüs durağında meydana gelen yoğunluk şaşkınlığa uğrattı. 

Zincirlikuyu metrobüs durağında bulunan vatandaşların sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri görüldü. Söz konusu vatandaşların, metrobüse binmek için kalabalık bir halde uzun süre boyunca bekledikleri fark edildi. 

Toplu taşıma araçları riskli

Uzmanlar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en hızlı toplu taşıma araçlarında bulaştığını ifade ediyor. 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de toplu taşıma araçlarının çok kalabalık olduğuna dikkat çekerek, özellikle İstanbul'da yolların çok uzun sürdüğünü belirtmişti. 

Kalabalık toplu taşıma araçlarında önlemlere riayet etmeyen, maskesini kurallara uygun şekilde takmayan insanları bulunabildiğini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, temas süresinin uzaması halinde tehlikenin de arttığını ifade etmişti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu nedenle İstanbul'da hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde kademeli mesaiye geçilmesinin şart olduğunu söylemişti. 

Sağlık Bakanlığı tedbirleri duyurmuştu

Sağlık Bakanlığı, toplu taşıma araçlarına vatandaşların mutlaka maske ile binmesi ve maske ile oturması gerektiğini, maske takmayan vatandaşların ise uyarılması gerektiğini ifade etmişti. 

Toplu taşıma araçlarında telefonla veya yüz yüze konuşulmaması gerektiğini belirten Sağlık Bakanlığı, duraklarda sosyal mesafe kuralına uyulması, araçlara binerken ve inerken sosyal mesafenin korunması gerektiği konusunda uyarmıştı. 

Sağlık Bakanlığı, kas ağrısı ve öksürük gibi semptomları olan kişilerin toplu taşıma araçlarına binmemeleri gerektiğini, ayrıca araçların içerisinde yiyecek ve içecek tüketiminden kaçınılmasının şart olduğunu belirtmişti. 

Yorumlar (0)