Koronavirüse yakalandığını yolda öğrendi, otobüs durduruldu!

Sakarya'da yolcu otobüsünde bulunan bir kadın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını yolculuk esnasında öğrendi. Bunun üzerine otobüs hemen durduruldu ve tüm yolcu ile personele test uygulanması için Bolu'ya yönlendirildi. 

YAŞAM 04.06.2020, 14:46
Koronavirüse yakalandığını yolda öğrendi, otobüs durduruldu!

İstanbul'da ikamet eden bir kadına iki gün önce şüphe üzerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandı. Yaşlı kadın, memleketi Diyarbakır'a gitmek için otobüs bileti satın aldı. 

Diyarbakır'a gitmek üzere yolculuk eden kadını doktoru aradı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını öğrenen kadın, durumu hemen muavine iletti.

Otobüs, Sakarya'da durdurulurken, kadın da hastaneye sevk edilerek karantinaya alındı. 

Hastane yetkilileri, otobüsün şoförü ile irtibata geçti. Otobüs, tüm yolcu ve personele yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulanması amacıyla Bolu'ya yönlendirildi.

"Bana harçlık verdi ve alnımdan öptü"

Muavin, kadının kendisine 50 TL harçlık verdiğini ve alnından öptüğünü kaydetti. 2 çocuğu olduğunu belirten muavin, kendi için olmasa da onlar adına korktuğunu söyledi. 

Tüm yolculara test yapıldı

Yolcu otobüsünde 30 kişinin bulunduğu öğrenildi. Söz konusu kişiler, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi’ne sevk edildi. 

Otobüsten sırayla indirilen yolcular, test uygulanmasının ardından memleketlerine gönderilmek üzere tekrar araca bindirildi.

Yolculara uygulanan testlerin sonuçları, ikamet ettikleri şehirlerde bulunan sağlık müdürlükleri tarafından kendilerine bildirilecek.

Yorumlar (0)