Koronavirüs temaslısı okey masasında!

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslısı olan ve karantina altında bulunması gereken bir vatandaş, okey masasında yakalandı. Söz konusu kişinin karantina yurduna yerleştirildiği öğrenildi. 

YAŞAM 25.11.2020, 11:00 25.11.2020, 17:29
Koronavirüs temaslısı okey masasında!

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan bir restoranın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kapalı olması gerekiyordu. Fakat söz konusu restoranın yasağı deldiğine ve gizli gizli müşteri aldığına yönelik polis ekiplerine bir ihbarda bulunuldu. 

Bunun üzerine polis ekipleri harekete geçerek restorana baskın gerçekleştirdi. Restoranın dışarıdan kapalı göründüğü fark edildi. Bunun üzerine polis ekipleri, restorana yan taraftan girdi. Söz konusu işletmenin arka tarafından birçok müşterinin yer aldığı belirlendi.

Müşterilerin rahat bir şekilde oyun oynadıkları, yemek yedikleri ve nargile içtikleri fark edildi. Bu kişilere, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gereken işlemler uygulandı. 

Polis ekipleri, o esnada çevreden gelen oyun gürültülerini işitince yine harekete geçti. Baskın düzenledikleri restoranın yanında yer alan diğer bir işletmenin de yasağı delerek müşteri kabul ettiği anlaşıldı. Bu restorana girince de aynı görüntü ile karşılaşan polis ekipleri, hemen kimlik sorgulaması yaptı. 

Söz konusu restoranda yer alan bir müşterinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslısı olduğu ve karantina altında bulunması gerektiği tespit edildi. Bunun ardından işletmeye hemen sağlık ekipleri gönderildi. Diğer insanların sağlığını düşünmeyerek dışarıda keyif yapan müşteri, ambulansla alınarak karantina için hazırlanan Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. 

Polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 115 vatandaşa 3 bin 150'şer TL para cezası kesildi. Yani vatandaşlara toplam 362 bin 250 TL'lik para cezası kesilmiş oldu. Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) yasağına uymayan işletmeler hakkında cezai işlem yapılacağı da ifade edildi.

Yorumlar (0)