Koronavirüs kaptı, cuma namazına gitti: Cemaatten 6 kişi öldü

Kastamonu’ya bağlı Çatalzeytin ilçesinde cuma namazı eda etmek için oluşturulan cemaatte, koronavirüs bulaşan 8 kişiden 6'sı yaşamını yitirdi. Salgın sürecinde hiç pozitif vaka görülmeyen İsmail köyünde art arda vefatların yaşanması üzerine derin bir sessizlik oluştu.

YAŞAM 12.05.2021, 19:49 13.05.2021, 16:09
Koronavirüs kaptı, cuma namazına gitti: Cemaatten 6 kişi öldü

Aktarılan bilgiye göre, yaklaşık 45 gün evvel Kastamonu'ya bağlı Çatalzeytin ilçesinde bulunan İsmail köyünde ikamet eden bir kişi, diş tedavisi için İnebolu ilçesindeki bir diş kliniğe gitti. Burada koronavirüs kaptığı tahmin edilen şahıs, iddiaya göre, hiçbir şeyi olmadığını dile getirerek cemaatle cuma namazı kıldı. Bir süre sonra öksürük ve ateş şikayeti üzerine test yaptıran şahsın testi pozitif çıktı. Ardından filyasyon ekipleri söz konusu köye gelerek olayın ortaya çıkmasını sağladı.

6 kişi yaşamını yitirdi

Cemaatteki diğer kişilerde de öksürük ve ateş şikayetleri görülmesi üzerine filyasyon ekipleri tarafından tüm cemaatten test alındı. Bu testlerin de pozitif çıkasının ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine başlanan Bekir Bozkurt, Hayrettin Çelebi, Kadir Aral, Nedim Güleryüz, Yüksel Gülcü ve Yüksel Yüksel hayatını kaybetti. Virüs sebebi ile yaşamını yitirenlerden Yüksel Gülcü’nün eşi Hanife Gülcü’nün de yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ederken, tedavisi tamamlanan bir şahıs taburcu edildi.

Ölümler art arda geldi

Mart 2020'den bu yana hiç koronavirüs vakası tespit edilmeyen köyde art arda ölümlerin yaşanması üzerine derin bir sessizlik meydana geldi. Köyde yaşayanlar kendilerini karantina altına alırken, sokakların bomboş olduğu görüldü.  

Diğer yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son olarak açıkladığı 100 bin kişide görülen COVID-19 güncel haritasında Kastamonu, 100 bin nüfusa karşılık 340,08 olan pozitif vaka oranı ile hastalığı en çok görüldüğü ikinci kent oldu.









Yorumlar (0)