Korona tedbirlerinin hiçe sayıldığı mekân kapatıldı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin hiçe sayıldığı mekânın kapatıldığı öğrenildi.

YAŞAM 26.10.2020, 11:50 26.10.2020, 17:44
Korona tedbirlerinin hiçe sayıldığı mekân kapatıldı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artarken, maske ve sosyal mesafe tedbirlerine uymayan mekânlara yönelik denetimler de devam ediyor.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan bir kafede yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmediği görüldü.

Koza Mahallesi'nde bulunan mekânda yabancı uyruklu olan şahısların, maske ve sosyal mesafe tedbirlerini hiçe sayarak eğlendikleri fark edildi.

O anlara ilişkin görüntülerin sosyal medya platformlarında yayılmasının ardından harekete geçildi.

Esenyurt Kaymakamlığı tarafından verilen talimat üzerine harekete geçen polis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine aykırı olarak parti veren mekâna zabıta ekipleri ile birlikte baskın yaptı. 

Ekipler tarafından yapılan araştırmanın ardından zabıta ekipleri, söz konusu kafeyi mühürledi. 

Mekânın sahibi olan M.T. isimli vatandaşın emniyette ifade verdiği ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. İşletme sahibine, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet etmediği gerekçesiyle 789 liralık para cezası kesildiği bildirildi. 

Vakaların yüzde 40'ı İstanbul'da!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söylemişti. Koca, İstanbul'da yaşayan vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine mutlaka uymaları gerektiğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'un en riskli şehirlerden biri olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları toplu mekânlarda bulunmamaları gerektiği konusunda uyarmıştı.

Yorumlar (0)