Korona partisi basıldı: 120 bin lira ceza yediler!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin ihlâl edildiği parti basıldı. Söz konusu baskın kapsamında güvenlik güçleri tarafından toplam 120 bin TL ceza kesildiği öğrenildi.

YAŞAM 01.12.2020, 08:30 01.12.2020, 15:06
Korona partisi basıldı: 120 bin lira ceza yediler!

Baskın, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde gerçekleşti.

Hamalbaşı Caddesi'nde bulunan ve üç katlı olduğu görülen bir binaya yapılan giriş-çıkışlar şüphe uyandırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, söz konusu binada parti verildiğini tespit edildi. 

Polis ekipleri, binada yer alan bir mekânda 40 kişi yakaladı. Söz konusu kişilerin büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu oldukları belirlendi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından 40 kişiye toplam 120 bin TL idari para cezası kesildiği öğrenildi. 

Diğer yandan, binadan çıkan kişilerden bazılarının gazetecilere sert tepki gösterdiği fark edildi. 

Eğlence mekânları kapatılmıştı

Türkiye'deki eğlence mekânlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge yayımlanmıştı. Söz konusu genelgede, faaliyet konusunu değiştiren ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde alınan önlemlere riayet etmeyen işletmelerin kapatılacağı bildirilmişti.

Gazino, diskotek, birahane, pavyon, bar ve gece kulüplerinin faaliyet göstermelerine izin verilmeyeceği ifade edilmişti. Söz konusu işletmelerde insanların sosyal mesafe kuralına uymadıkları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma tehlikesinin artabileceği gerekçesiyle bu kararın alındığı kaydedilmişti. 

Vaka sayısı 30 bini geçti 

Türkiye'de son bir günde 31 bin 219 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Son bir günde 188 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altında tutabilmek için hafta içleri saat 21.00'dan saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ayrıca, Cuma günleri saat 21.00'dan Pazartesi günleri saat 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı getirildi.

Yorumlar (0)