Korona aşısında Türk çift dünyaya umut oldu! Hemşehrilerinden çağrı...

Korona aşısına dair başarı elde edildiğini açıklayan ilk şirket olan Almanya BioNTech firmasının kurucusu Türk çift Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tüm dünyaya umut oldu. Uğur Şahin'in çocukluğunda bir süre yaşadığı İskenderun'daki komşuları ise yeniden vatan topraklarına dönmesi için çağrı yaptı.

YAŞAM 11.11.2020, 16:47 11.11.2020, 17:32
Korona aşısında Türk çift dünyaya umut oldu! Hemşehrilerinden çağrı...

Koronavirüse karşı geliştirilmiş olan ve yüzde 90 oranında başarı sağladığı üretilen aşıyı üreten Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucularından olan Profesör Uğur Şahin'in çalışmaları, memleketi Hatay İskenderun'da hemşehrileri tarafından sevinç ile karşılandı.

(BioNTech firmasının sahibi korona aşısını bulan çift Uğur Şahin ve Özlem Türeci)

Türkiye'ye büyük bir sevinç yaşattı

Şahin ailesinin Kurtuluş Mahallesi'ndeki komşusu 81 yaşındaki Sami Uygur, bilim insanı Şahin ve Türeci'nin geliştirmiş olduğu aşının bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir sevinç yaşattığını ifade etti.

İmkansızlıklardan ötürü Almanya'ya gittiler

Sami Uygur, Uğur Şahin'in 4 yaşına kadar mahallede ailesiyle yaşadığı fakat daha sonra maddi imkansızlıklar olunca önce Niğde'ye ardından ise Almanya'ya gittiğini kaydetti.

"Yeniden doğduğu eve gelmesini istiyoruz"

Uygur, "Uğur Şahin'in yaptığı çalışmalarla, onlarla gurur duyuyoruz. Doğduğu eve ve büyümüş olduğu mahalleye yeniden gelmesini ve bizi ziyaret etmesini istiyoruz." dedi.

Olayın geçmişi...

Koronavirüs aşısına ilişkin başarı elde edildiğini açıklayan ilk şirket Almanya'daki BioNTech firmasıydı. Bu firmanın kurucuları ise Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ydi. Bu önemli gelişme dünya basınında manşetlerde yer buldu. 

Şirketin geliştirmiş olduğu aşının, hayati önemi bulunan 3 fazlı test aşamasına ise Temmuz ayının sonunda başlandı.

Koronavirüse karşı çiftin geliştirdiği aşının gönüllüler üzerinde yapılan testlerde yüzde 90 oranında başarı elde edildiği ifade ediliyor.

Son olarak ise Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı alımlarından 4'üncü sözleşmenin Pfizer ve BioNTech şirketiyle yapıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)