Korkunç manzara: Bu kez Gediz Ovası

İzmir'e bağlı Çiğli ilçesinde yer alan Gediz Deltası'nda bulunan doğal sit bölgesinde aralarında flamingoların da bulunduğu kuş ölümleri endişe uyandırdı.

YAŞAM 17.07.2021, 21:34 18.07.2021, 10:35
Korkunç manzara: Bu kez Gediz Ovası

Dün ilçeye bağlı Gediz Deltası'nda bulunan Ragıp Paşa Dalyanı'nda, aralarında flamingoların da yer aldığı çok sayıda kuşun cansız bedenine rastlandı. Yurttaşların ihbarı üzerine Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı personeller bölgeye sevk edildi. Belediye personelleri söz konusu bölgede incelemede bulunarak, telef olan flamingoların cansız bedenleri toplandı. Özellikle Gediz Deltası ve 'Kuş Cenneti'nde yoğun olarak bulunan flamingoların ve diğer türlerden kuşların ölümüne ilişkin olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

Kaçak avlanma şüphesi

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çiğli Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü personelleri, kuşların kaçak olarak avlanarak telef olduklarını da değerlendirdiklerini, ölü bulunan hayvanların bedeninde saçma izleri olup olmadığına ilişkin inceleme gerçekleştirileceğini bildirdi.











Yorumlar (0)