Korkuluk kırılınca 8 öğrenci 5. kattan yere çakıldı! 7 ölü…

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da bir üniversitede kalabalık bir grup arasında çıkan kavgada, demir korkulukların yüke dayanamayarak kırılması sonucu 8 öğrenci 5. Kattan yere çakılırken, çok sayıda öğrenci ise arkadaşları tarafından düşmekten son anda kurtarıldı.

YAŞAM 03.03.2021, 12:40 04.03.2021, 09:11 Hanife
Korkuluk kırılınca 8 öğrenci 5. kattan yere çakıldı! 7 ölü…

Dehşet verici olay Güney Amerika ülkesi Bolivya’nın El Alto kentinde bulunan El Alto Devlet Üniversitesi’nde (UPEA) yaşandı.

Yerel basının geçtiği habere göre, üniversitede öğrenci meclisi toplantısının ardından rakip görüşten öğrenciler arasında kavga çıktı. Üniversite binasının 5’inci katında çıkan kavga sırasında demir korkuluklar ağır yüke dayanamayarak kırıldı. Korkulukların kırılması ile 8 öğrenci 5’inci katta aşağı
düşerken çoğu öğrenci ise arkadaşları tarafından düşmekten son anda kurtarıldı.



Aşağı düşen 8 öğrenciden 7’si hayatını kaybederken 1öğrencide yaralanarak talihsiz olaydan kurtuldu. O talihsiz anlar ise diğer öğrenciler tarafından saniye saniye cep telefonu kameralarına kaydedildi. 

Olaya ilişkin açıklama yapan hükümet Bakanı Eduardo del Castillo, UPEA’nın yaşanan olayın ardından 7 ölü, 1 yaralı öğrenciyi rapor ettiğini bildirdi. 



UPEA’nın halkla ilişkiler ofisi tarafından yapılan açıklamada ise olayla ilgili iç soruşturma başlatıldığını açıkladı.

UPEA'da çoğu kırsal kesimden olmak üzere yaklaşık 100 bin öğrenci eğitim görüyor.

Yorumlar (0)