Korkulan oldu: İkinci ölüm haberi geldi

Sivas'ta, KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 75 yaşındaki kişi yaşamını yitirdi.

YAŞAM 21.05.2022, 20:20 23.05.2022, 10:30
Korkulan oldu: İkinci ölüm haberi geldi

Edinilen bilgiler doğrultusunda, Zara ilçesine bağlı olan Kaplan köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Kaşif Tunç adlı yurttaş, büyükbaş hayvanına yapışan bir keneyi eliyle kopardı.

Bir müddet sonra hastalanan Tunç, 20 gün evvel yakınları tarafından ilçedeki sağlık merkezine kaldırıldı.

Tunç, Zara'dan Sivas'a sevk edildi.

KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan talihsiz adam, yaşam savaşını kaybetti.

Yaşlı adamın yakınları tarafından teslim alınan naaşı, defnedilmek üzere Kaplan köyüne nakledildi.

Geçtiğimiz hafta da bir kişi vefat etmişti

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte vakaların görülmeye başladığını belirten Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği açıklamada, bu sene Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne KKKA şüphesiyle 27 kişinin geldiğini, bahse konu kişilerden 19'unun PCR testlerinin pozitif olduğunu ve şu ana dek bir kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetmişti.

Risk gruplarından söz eden Büyüktuna, "Kırsal bölgelerde ikamet eden kişilere bulaşma olasılığı çok daha yüksek. Çiftçiler, çobanlar, mezbahada çalışanlar ve veterinerler de risk grubunda. Biz tüm keneleri KKKA yönünden riskli olarak tanımlıyoruz." sözlerini sarf etmişti.

Uzmanlar, kene ısırması halinde kesinlikle elle müdahalede bulunulmaması gerektiği, bir an evvel hastaneye başvurulmasının hayati önem taşıdığı hususunda uyarılarda bulunuyor.   

Yorumlar (0)