Köpekler kalp masajıyla hayata döndü

Muğla'da dumandan zehirlenen iki köpek kalp masajı ile hayata döndürüldü.

YAŞAM 15.04.2020, 12:09

Muğla’da bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen iki köpek itfaiye ekiplerinin oksijen tüpü ile yaptığı kalp masajı sonrası hayata yeniden döndürüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri bir gün önce Bodrum’da yavru kedileri suni solunumla hayata döndürürken, bugün de Ortaca Dalyan Mahallesinde evde çıkan yangın sonucu dumandan zehirlenen iki köpeğe yaptıkları kalp masajı ile hayata tutunmalarına vesile oldu.

Muğla’nın dünyaca ünlü tatil merkezi Ortaca’nın Dalyan mahallesinde iki katlı bir binada çıkan yangında mahsur kalan iki köpek itfaiye ekiplerinin kalp masajı ile kurtarıldı.

İki köpek böyle kurtarıldı

Bu sabah saat 08.00 sıralarında Saim Can Gökçe’ye ait Ortaca Dalyan Mahallesi 343 sokak 19 nolu evde yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Dalyan Jandarma Karakol ekiplerinin çevre güvenliğini sağladığı yangın yaklaşık 2 saatlik bir çabanın ardından söndürüldü.

Yangın söndürme çalışmaları esnasında evin içinde bulunan iki köpeği gören itfaiye ekipleri köpeklerin dumandan zehirlenmesi sonucu hareketsiz hâlde buldu. İtfaiye ekipleri hareketsiz hâlde yerde yatan köpekleri evin içinden dışarı çıkardı ve oksijen tüpü desteği ile kalp masajı yaptı.

İtfaiyecilerden bir ekip soğutma çalışması yaparken bir ekip de köpekleri yaşama döndürmek için kalp masajı yaptı. Labrador kırması Pamuk ve Terrier kırması Şeker isimli iki köpek ekiplerin kalp masajı sonrası yaşama döndü.

Yorumlar (0)