Köpek ilanıyla dolandırıcılık yaptılar: 14 gözaltı

Adana’da internet üstünden köpek ilanı verip vatandaşların hayvan sevgisini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 19 zanlıdan 14 tanesi gözaltın alındı.

YAŞAM 14.04.2022, 13:24 14.04.2022, 18:01
Köpek ilanıyla dolandırıcılık yaptılar: 14 gözaltı

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine gelen bir vatandaş internet üstünden satılan bir köpek ilanı için 2 bin TL’lik kaparo verdiğini fakat köpeğin gelmediğini ardından satıcı ile irtibat kuramadığını söyleyerek şikayet etti.

14 zanlı gözaltına alındı

Vatandaşın ihbarının ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Sanal Devriye ekipleri harekete geçti. İlgili internet siteleriyle sosyal medyalar takibe alındı. Yapılan takip neticesinde 28 yaşındaki şahsın önceden de satılık köpek ilanı verdiği ve dolandırıcılık yaptığı için 38 sene hapis cezası bulunduğunu ve aranması olduğunu belirledii. Polis tarafından şahıs takibe alındı ve 30 şehirde 52 dolandırıcılık olayı yaşandığını ve bunu yaparken de toplamda 18 kişiyle beraber hareket edildiğini tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından 13 Nisan gününde polis tarafından Kozan ilçesinde yapılan baskında 14 zanlı gözaltına alındı.

Zanlının evinde yapılmış olan aramalarda bilgisayar ve dijital malzeme, telefon hattı, birçok sahte kimlik ele geçirildi. Zanlılar adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilmesinin sonrasında sorgulanmak için emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)