Köpeğine tekme ve yumruklarla şiddet uygulayan kadına 11 bin TL ceza

Adana merkez Çukurova Yüzüncüyıl Mahallesi’nde bir kadının evinin balkonunda köpeğine yumruk ve tekme attığını gören komşular cep telefonlarıyla o anları kayıt altına aldı. Kadına ekiplerce 11 bin 467 TL para cezası kesildi.

YAŞAM 13.07.2021, 16:18 14.07.2021, 08:43
Köpeğine tekme ve yumruklarla şiddet uygulayan kadına 11 bin TL ceza

Adana Çukurova’da bir kadın evinin balkonunda köpeğini tekme ve yumruk attığını görünce o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Köpeğe dakikalarca eziyet eden kadının videoları sosyal medya üzerinde paylaşılınca kısa sürede geniş kitlelere yayıldı.

Köpek ekiplerce kurtarıldı

Hayvanseverler görüntüleri izleyince kadının adresine ulaşarak köpeğin olduğu evin bahçesine toplandı. Hayvanseverler durumu Hayvan Durum İzleme ekiplerine iletti.

Adı öğrenilemeyen kadının eşi, apartmanın önündeki kalabalığı görünce köpeği indirerek görevlilere verdi. Köpek HAYDİ ekiplerinin aracına bindirildi ve veterinere götürüldü.

11 bin 467 TL ceza kesildi

Adana Valiliği’nce yapılmış olan açıklamada HAYDİ ihbar hattına köpeğe şiddet uygulanmasıyla görüntünün ulaşması sonrası çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Merkez Seyhan ilçesinde gerçekleşen olayın 30 yaşında olan Ö.Ö’nün pitbull cinsi yasaklı ırktaki köpeğine şiddet uygulandığının belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, “Pitbull cinsindeki köpek Büyükşehir tarafından barınağa verilmiş ve sahibi Ö.Ö’ye ‘Yasaklı Hayvanı Sahiplenmek ve Hayvana Eziyet’ maddelerini ihlal etmekten 11 bin 467 TL ceza uygulanmıştır.” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)